Органами прокуратури області перевірено дотримання вимог законодавства у сфері охорони лісів

Червень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1567 | Коментарі: 0

Перевірки торкнулися органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, Держлісгоспів та їх структурних підрозділів на місцях. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Вони виявили ряд порушень. За їх результатами порушено одну кримінальну справу, принесено один протест, внесено 23 приписи та подання, порушено 4 дисциплінарні провадження, за наслідками яких до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 12 посадових осіб.
Насамперед, йдеться про самовільну вирубку дерев підприємствами, установами й організаціями. В зв’язку з чим, зокрема, прокурором Гайворонського району порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 365, ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України відносно службових осіб Вільховатського лісництва ДП «Голованівське лісове господарство». Здійснивши в лісництві незаконну рубку 838 дерев, вони завдали збитків майже на пів мільйона гривень. Наразі триває слідство. Аналогічні випадки раніше документувалися Новоукраїнським, Новомиргородським районними, Світловодським міжрайонним та Кіровоградським міжрайонним природоохоронним прокурорами. По матеріалах однієї з кримінальних справ зараз триває судовий розгляд.
Реагуючи на приписи Кіровоградського міжрайонного природоохоронного прокурора ВАТ «Кіровоградавтотранс» та «Кіровоградський комбінат по випуску продовольчих товарів» відновили незаконно знищений ними рослинний покрив та відшкодували збитки у грошовому вимірі.
Мають місце й інші порушення чинного законодавства, зокрема, Лісового кодексу України. Наприклад, під час ведення лісового господарства та використання лісових ресурсів. Порушуються правила пожежної безпеки при спалюванні порубаних решток (Онуфріївський, Оникіївський та Чорноліський Держлісгосп). Не відповідають вимогам законодавства умови зберігання деревини в лісі (Компаніївський Держлісгосп) тощо.
Робота, спрямована на покращення стану законності у сфері охорони та раціонального використання лісів, триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool