Органами прокуратури Кіровоградщини продовжується робота щодо захисту інтересів держави в бюджетній сфері

Червень 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1101 | Коментарі: 0

«З початку року прокурорами у цій сфері вже пред’явлено позовів на суму понад 10 мільйонів гривень. Судами розглянуто та задоволено позовів на суму майже 6 мільйонів» - говорить заступник прокурора області Микола Сидоренко.

«Прокуратурою області здійснено вступ у справи даної категорії на загальну суму 113,6 млн. грн. Ініційовано питання про перегляд незаконних судових рішень у бюджетній сфері на загальну суму понад один млн. грн., з яких справи на суму 501 тис. грн. вже розглянуто та задоволено.
Наведемо деякі приклади копіткої прокурорської роботи.
Днями, за позовом прокурора міста Кіровограда, адміністративним судом стягнуто на користь держави в особі Кіровоградської ОДПІ з суб’єкта господарювання податковий борг у сумі 1,6 млн. грн.
У провадженні господарського суду області перебуває позов прокуратури області пред’явлений в інтересах держави (в особі ДПАТ «НАК «Украгролізинг») до малого підприємства «Елегія» про стягнення заборгованості по договорах фінансового лізингу в сумі 562 тис. грн.
Також триває судовий розгляд справи за позовом прокурора Кіровоградського району, пред’явленого в порядку кримінального судочинства, в інтересах держави, в особі Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, до фізичної особи про відшкодування збитків, завданих злочином. Мова йде про незаконне отримання державної фінансової допомоги на поворотній основі, отриманої внаслідок надання неправдивої інформації на 745 тис. грн.
За задоволеною касаційною скаргою прокуратури області, внесеною в інтересах держави в особі Державного агентства резерву України, стягнуто з ДП ДАК «Хліб України» «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №1» штрафні санкції у розмірі 501 тис. грн., повернуто до державного резерву зерно та включено дані вимоги до реєстру кредиторів останнього».
Робота прокуратури області із захисту інтересів держави у бюджетній сфері триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool