Оптовий ринок європейського рівня може з’явитися на Кіровоградщині вже до 2015 року

Липень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1646 | Коментарі: 0

На цьому наголосив під час зустрічі з першим заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Ніколаєнком віце-голова правління Варшавського оптового ринку сільськогосподарської продукції "Броніше" Кшиштоф Карпа.

Зустріч відбулася у рамках економічного співробітництва та з метою обговорення практичних аспектів створення оптового ринку сільськогосподарської продукції на Кіровоградщині.
Кшиштоф Карпа відзначив, що польська сторона має багаторічний досвід щодо створення на території країн Центральної та Східної Європи мережі великих оптових ринків сільськогосподарської продукції. За його словами, вже десять країн Європи вже охоплені системою оптових ринків.
- Ми будемо раді допомогти, поділитися з вами власним досвідом з тим, щоб збудувати на території Кіровоградської області оптовий ринок європейського рівня. Це дозволить підтримати місцевих виробників сільськогосподарської продукції і дасть можливість створити нові робочі місця. Це також сприятиме наповненню прилавків більш якісною та доступною за ціною сільськогосподарською продукцією, - відзначив Кшиштоф Карпа.
На сьогоднішній день головне завдання – віднайти місце, де буде збудований подібний ринок, відпрацювати спільну стратегію з будівництва майбутнього оптового ринку та підготувати необхідну проектну документацію. Зокрема, на розроблення проектної документації з будівництва Варшавського оптового ринку сільськогосподарської продукції "Броніше", який займає площу в 60 га, знадобилося, за словами Кшиштофа Карпи, 3 роки та ще 16 місяців на його спорудження.
У свою чергу, Андрій Ніколаєнко відзначив, що спорудження великого оптового ринку європейського рівня дасть можливість спрямувати торгівлю сільськогосподарською продукцією на території області у цивілізоване русло. Він також наголосив, що обласна влада та керівництво Кіровограда вкрай зацікавлені та конструктивно налаштовані стосовно спорудження подібного об’єкту.
У свою чергу, Кшиштоф Карпа не виключив можливість, що подібний об’єкт, при необхідній організації проектування та ведення будівельних робіт, може бути збудований на території нашого регіону вже до 2015 року.
Під час робочої поїздки до Кіровоградщини польська сторона також планує відвідати та ознайомитися з роботою таких об’єктів торгівлі Кіровограда, як "Центральний", "Колгоспний", "Перший оптовий" та "Оптовий" ринки.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool