«Опозиційний блок»: Наш обов’язок зберегти пам’ять про всіх, хто поліг у 41-45 роках

Червень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1189 | Коментарі: 0

29 липня 1941 року армія гітлерівської Німеччини захопила Гайворон, 30 липня – Новоархангельськ, 1 серпня – Малу Виску, Добровеличківку, Новомиргород, 5 серпня – Кіровоград, Знам’янка

Цьогоріч 22 червня минає 75 років з надзвичайно трагічних подій в історії нашого народу. Велика Вітчизняна забрала мільйони життів. Але пам’ять про них – найменше, чим нині можна віддячити полеглим, і тим, хто повернувся з фронту живим, здобувши Перемогу.

– Мабуть, немає такої родини на Кіровоградщині, якої б не торкнулася війна, – говорить перший заступник голови регіональної організації «Опозиційного блоку», депутат обласної ради Андрій Тесленко. – І наше завдання сьогодні зберегти пам’ять про усіх, хто поліг у 41-45 роках, виборюючи мир. Ми схиляємо голови перед подвигом героїв Великої Вітчизняної, завдяки яким отримали можливість народитися і жити.
В «Опозиційному блоці» наголошують, нинішня влада, окрім того, що переписує історію, знищує самих ветеранів, відмовляючи їм у праві на гідне життя.
– З одного боку чинна влада грає в політику з пам’яттю народу, намагаючись насильно стерти і замінити Велику Перемогу іншими подіями, а з іншого – довела до злиднів наших ветеранів, дітей війни, пенсіонерів… Сьогодні більшість не можуть дозволити собі придбати навіть необхідніші ліки! Що вже про інше казати?! У нас знову триває війна, але не тільки на сході, а вже по всій країні – за виживання! – звертає увагу депутат обласної ради. – Але ми повинні і надалі робити все можливе, щоб захистити наших ветеранів, щоб створити їм гідні умови для життя. Ні один ветеран, ні один інвалід чи дитина війни не повинні бути забуті нами! Ми маємо пам’ятати про їхній подвиг заради майбутніх поколінь, а також те, наскільки дорогою ціною дається мир. У нинішній час це особливо актуально.
Саме тому «Опозиційний блок» вимагає зупинити сьогоднішню війну в країні.
– Ми ставимо перед собою завдання повернути мир в Україну. Необхідно активізувати переговори, які поставлять крапку у нинішній війні на сході, яка забрала тисячі людських життів. «Опозиційний блок» виступає за нову Україну, в якій не свистітимуть снаряди над головами мирного населення. Ми за таку країну, в якій регіони отримають право самостійно розпоряджатися коштами, які самі ж заробляють. Тоді у них з’явиться необхідний ресурс на ремонт шкіл, лікарень, дитячих садків, на ремонт доріг і допомогу малозабезпеченим. «Опозиційний блок» – за нову країну, громадяни якої самостійно вирішуватимуть, якою мовою спілкуватися з владою, коли та як називати вулиці та міста, зрештою, які пам’ятники встановлювати… Тільки в такій країні можливий мир між регіонами і взаєморозуміння між людьми, – наголошують у політичній силі, і додають, що з відновлення миру розпочнеться відродження країни.
– Сьогодні кожен житель Кіровоградщини на собі відчуває, наскільки важким стало життя. Зарплати і пенсії мізерні, тарифи ця влада піднімає з геометричною прогресією… Україна втратила 16,5% своєї економіки. І це наслідки війни. Далі так тривати не може, наголошує Андрій Тесленко. – Наша політична сила знає, як відродити країну. Буде мир – відновляться інвестиції, відродиться виробництво, з’являться робочі місця, а відтак можливість у людей прогодувати сім’ї.

Першочергові кроки до відродження країни
1. «Опозиційний блок» вимагає невідкладно підняти зарплати і пенсії на 42%. Це можна зробити, якщо в бюджеті відображатиметься реальна інфляція.
2. Необхідно скасувати пенсійну реформу 2015 року, якою влада підняла страховий стаж вчителів, лікарів і працівників шкідливих виробництв на 5 років. Ми вважаємо, що люди повинні мати на старості заслужений відпочинок.
3. Необхідно скасувати 15% податок, яким влада обклала пенсії працюючих пенсіонерів.
4. Медицина повинна бути доступною і якісною. Кожному українцеві потрібно забезпечити гарантований пакет медичних послуг.
5. «Комуналка» більше не повинна дорожчати. Потрібно підвищити видобуток українського газу і українського вугілля, щоб не купувати його за кордоном. Це дозволить на 30-40% знизити тарифи на тепло і ввести заборону на подорожчання комірного до тих пір, поки люди зможуть сплачувати рахунки і при цьому жити гідно.
6. Стабілізація гривні і цін.
7. Знизити податки на прибуток підприємств з 18 до 15%, а також заборонити змінювати протягом найближчих 3-5 років спрощену систему оподаткування для малого і середнього бізнесу.
8. Досить брати кредити у закордонних партнерів на проїдання. Україна здатна себе прогодувати. Кредити необхідні тільки на розвиток економіки.
9. Місцеві громади повинні отримати право самостійно вирішувати свої проблеми. Центр не повинен відбирати у регіонів гроші і наказувати, як перейменовувати вулиці чи які пам'ятники демонтувати. На місцях краще знають, як зробити так, щоб економіка у регіонах росла, а життя людей поліпшувалося.
10. «Опозиційний блок» переконаний: сьогодні потрібні закони, завдяки яким велика частина зібраних податків залишатиметься на місцях. Нинішня влада перекинула медицину, школи, ПТУ і пільги на місцеві бюджети, але грошей на це не дала. Ці гроші потрібно дати регіонам, щоб працювали школи і лікарні, щоб місцева влада могла допомагати усім, хто цього потребує.

*Згідно з даними Кіровоградського обласного архіву

Ірина Іванова, фото Олександр Рихлицький


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool