Опалювальний сезон у Кіровограді триває у штатному режимі

Листопад 18, 2014 | Новини | Переглядів: 846 | Коментарі: 0

Хід підготовки до подачі тепла і початок опалювального сезону у Кіровограді, з огляду на загальну соціально – економічну ситуацію, загалом пройшли нормально, без позаштатних ситуацій.

Про це заявив сьогодні, 18 листопада, під час прес – конференції у міській раді начальник Головного управління ЖКГ Олександр Хачатурян.
За його словами, цьогоріч у міжсезонний період виконано ремонтних робіт, у тому числі і по заміні теплових мереж, на 25% більше, ніж минулого року. І все ж, нинішній стан теплотрас у Кіровограді тримає у напрузі, як теплогенеруючі підприємства, так і споживачів тепла. В обласному центрі загальна довжина труб, по яких циркулює теплоносій, складає понад 324 кілометри. І щороку мережа лише старіє з усіма відповідними наслідками. Ще одна проблема централізованого опалення – значне збільшення кількості абонентів, які облали для себе альтернативу – автономки. Олександр Хачатурян вперше озвучив статистику. І вона вже на користь автономних систем опалення. 55% абонентів вирішили для себе відмовитися від послуг центрального опалення. У Кіровограді є багатоповерхівки, у яких залишилося 2-6 квартир на обслуговуванні тепловиків. Звичайно це впливає, як на якість теплопостачання, так і на його вартість, підкреслив Олександр Хачатурян.
Третій важливий момент нинішнього опалювального періоду – суттєве, на 33% скорочення лімітів природного газу для обох кіровоградських підприємств: КП “Теплоенергетик” і ДП “Кіровоградтепло”. Олександр Хачатурян звернув увагу, що відтепер колективам обох теплогенеруючих підприємств доведеться виконувати надскладне завдання: в умовах хронічного дефіциту “блакитного палива” підтримувати комфортну температуру радіаторів у помешканнях і в умовах дії тарифів, що покривають видатки лише на 65% та стані розрахунків населення на рівні 30% - вчасно сплачувати за спожитий газ.
Держава раніше зрозуміла всю перспективу розрахунків у сфері теплозабезпечення, тож завчасно вирішила, фактично у примусовому порядку, розщеплювати всі надходження на розрахункові рахунки підприємств. Із 1 листопада на потреби тепловиків залишатиметься лише 9% коштів, що надійдуть від бюджетних організацій і 40% - від населення.
У такій ситуації Олександр Хачатурян звернувся до усіх кіровоградців з проханням своєчасно і у повному обсязі вносити плату за отримане тепло. Це єдина гарантія того, що опалювальний сезон у місті пройде стабільно, без зривів.
У той же час, спеціалісти комунального господарства Кіровограда активно шукають шляхи подальшого розвитку теплового господарства обласного центру. Кардинально визначити стратегію розвитку цієї галузі має допомогти розширена нарада у секретаря міської ради Івана Марковського, яка відбудеться вже у четвер, 20 листопада.

джерело, Фото Ігоря Філіпенка


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool