Опалювальний сезон на Кіровоградщині проходить в цілому стабільно

Січень 23, 2019 | Новини | Переглядів: 620 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулось засідання обласного штабу з контролю за станом проходження опалювального періоду 2018/2019 року. 

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, теплопостачальних підприємств Кропивницького, ДП "Дніпро-Кіровоград", ГУ Держпродспоживслужби в області та представники органів місцевої влади в режимі "он-лайн".

Про ситуацію з проходженням в області опалювального періоду поінформувала директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук. За її словами, опалювальний сезон 2018/2019 року проходить в цілому стабільно. Котельні підприємств працюють у технологічному режимі. Стовідсотково опалюються заклади соціальної сфери та житловий фонд області. Пориви, що виникають на теплових мережах та внутрішньобудинкових мережах оперативно ліквідуються.
Найбільше проблем виникало на тепломережах підприємств ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА", КП "Теплоенергетик" (м. Кропивницький) та СП ТОВ "Світловодськпобут" (Світловодськ).

Як зазначила Ольга Довжук, протягом 2018 року підприємствами комунальної теплоенергетики спожито 85,3 млн.м3 природного газу на суму 602,8 млн.грн. Станом на 22 січня 2018 року ними сплачено 458,3 млн. грн. або 76%. Директор департаменту ЖКГ закликала керівників підприємств забезпечити рівень розрахунків за спожите тепло не нижче 78%, щоб отримати номінації на наступний місяць.
Окрему увагу директор департаменту звернула на роботу дорожньо-мостового господарства. Ольга Довжук повідомила, що підприємства житлово-комунального господарства мають у своєму розпорядженні 116 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки (100% від запланованих показників) та 763 одиниці додаткової спецтехніки, залучені на договірних засадах у сторонніх організацій. Сьогодні до розчищення доріг від снігових переметів задіяні 74 одиниці комунальної та 378 додаткової техніки. У зв’язку з погіршенням погоди, нині обмежено рух транспорту в Бобринецькому, Вільшанському, Гайворонському, Голованівському, Добровеличківському, Маловисківському, Новоукраїнському та Світловодському районах.

Перший заступник голови облдержадміністрації доручив керівникам територій тримати ситуацію з теплопостачанням соціальних закладів на контролі, а також забезпечити безперешкодний проїзд автошляхами області. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool