Ольга Довжук: Енергоефективність - це можливість звільнити вітчизняний ЖКГ від «газової залежності»

Січень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1230 | Коментарі: 0

Перший заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук зазначає, що підвищення ресурсо- та енергоефективності є ключовим напрямком реформування галузі житлово-комунального господарства.

- На сьогодні ціна на газ, який Україна експортує з Росії є найвищою у світі. Президент України на засіданні РНБО наголосив, що Україна платить непомірну ціну за російський газ і сьогодні ця ціна тримає вітчизняну економіку, як зашморг. Глава держави також наголошує на необхідності зменшити використання газу шляхом запровадження у державі інноваційних енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива. Це дозволить зменшити споживання дорогого російського газу, підвищити енергоефективність підприємств галузі ЖКГ та уникнути підвищення тарифів на комунальні послуги.

Ольга Довжук зазначає, що заходи з енергозбереження активно впроваджуються в області, відповідно до завдань Галузевої програми енергоефективності та енергозбереження у житлово-комунальному господарстві на 2010-2014 роки та обласної програми «Центральний регіон – 2015». Одним з реалізованих проектів є впровадження компанією ПАТ «Інтерресурси» альтернативних видів палива для опалення об’єктів соціальної сфери. Так, у 2011 році ця компанія збудувала сучасну котельню для обласної психіатричної лікарні, яка працює на трісці. Це дозволяє зменшити обсяги споживання газу на 316,5 тисяч кубічних метрів на рік, що є суттєвою економією бюджетних коштів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool