Олександр Саінсус: головне завдання контролюючих органів не покарати, а допомогти підприємцям вести свій бізнес у законодавчому руслі

Липень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1109 | Коментарі: 0

2 липня під головуванням міського голови Олексадра Саінсуса відбулася нарада з питання забезпечення виконання завдань щодо зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів на бізнес, визначених Президентом України В.Януковичем за результатами засідання Ради регіонів.

В нараді взяли участь також секретар міської ради Ігор Волков, перший заступник міського голови Василь Дзядух, представники контролюючих та правоохоронних органів міста, керівники громадських об’єднань, профспілкових організацій малого та середнього бізнесу, представники засобів масової інформації.
- Сьогодні ми зібралися з вами обговорити питання, яке підняв у своєму виступі на засіданні Ради регіонов 24 травня 2012 року Президент України Віктор Янукович,- сказав, відкриваючи нараду міський голова Олександр Саінсус. – Подібна нарада вже відбулась під головуванням голови обласної державної адміністрації Сергія Ларіна. В першу чергу це стосується системи організації перевірок, які сьогодні здійснюються державними контролюючими органами на підприємствах малого і середнього бізнесу.
Всі ми повинні розуміти, відзначив Олександр Саінсус, що здійснення державними органами своїх повноважень ніяк не повинно перешкоджати розвитку бізнесу та інституту представників громадського суспільства. Практика тиску на бізнес завдає шкоди й головне - знижує довіру громадян до держави. Головне завдання контролюючих органів, наголосив міський голова, не тиснути з метою покарати, а вчасно підказати, як правильно вчинити в тій, чи іншій ситуації суб’єкту підприємницької діяльності.І в цьому питанні потрібен постійний контроль, з притягненням до відповідальності порушників. Необхідно також суттєво посилити виконавську дисципліну працівників державних органів на всіх рівнях - від керівника до рядового інспектора, які відповідають за перевірки.
У той же час Олександр Саінсус застеріг всіх від думки, що бізнес за таких умов може творити що йому заманеться. Багато підприємств здійснюють свою діяльність максимально відкрито і прозоро, але є і ціла низка таких, що декларують, наприклад, заробітну плату своїх працівників меншою від мінімальної в державі.
Міського голову підтримала і прокурор Кіровограда Світлана Клюкіна, яка проінформувала учасників наради про дотримання правоохоронними та контролюючими органами законодавства в частині здійснення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності міста у 2012 році. Обмеження тиску на бізнес – це важливе рішення, прийняте на рівні держави, зазначила Світлана Клюкіна, проте невиплата заробітної плати, ведення тіньового бізнесу підприємцями залишатимуться в центрі уваги контролюючих органів, оскільки це є кримінальні злочини.
За інформацією Світлани Клюкіної, до органів прокуратури у 2012 році надійшло 6 звернень з приводу тиску на підприємства. Два з них переадресовані за підслідністю, три знайшли свого підтвердження, а в одному випадку двоє посадових осіб, які виконували перевірку з порушеннями, були притягнуті до адміністративної відповідальності.
За результатами своєї роботи учасники наради прийняли відповідну резолюцію, якою передбачено:
1. Під час засідань Координаційної ради з питань розвитку підприємництва та Координаційної ради з питань роботи ринків розглядати питання зменшення тиску контролюючих та правоохоронних органів на малий та середній бізнес.
2. Правоохоронним та контролюючим органам у ході перевірок не допускати фактів безпідставного припинення роботи підприємств.
3. Виконавчим органам Кіровоградської міської ради вжити заходів щодо відкриття у вересні 2012 року ІІ черги Центру надання адміністративних послуг.
5. Управлінню економіки міської ради та рекомендувати контролюючим та правоохоронним органам вжити додаткових заходів щодо активізації роботи з інформування суб’єктів підприємницької діяльності з питань внесення змін до чинного законодавства.
Учасники наради також одноголосно підтримали пропозицію секретаря міської ради Ігоря Волкова проводити такі зустрічі під головуванням міського голови регулярно, один раз на квартал, з обов’язковим запрошенням керівників підприємств за сферами діяльності.

джерело ,

фото Ігоря Філіпенка , FOTOINFORM


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool