Олександр Куценко проаналізував роботу фізкультурно-спортивної галузі Кіровограда

Вересень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 1577 | Коментарі: 0

Роботу фізкультурно – спортивної галузі Кіровограда у 2015 році проаналізував начальник відділу фізичної культури і спорту міської ради Олександр Куценко під час прес – конференції сьогодні, 8 вересня.

Олександр Куценко повідомив, що в обласному центрі функціонують 11 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дві спеціалізовані дитячо-юнацькі школи олімпійського резерву, школа вищої спортивної майстерності та дитячо-юнацька футбольна школа – академія ФК «Зірка», в яких займаються фізичною культурою і спортом близько 5 тис. дітей, що становить понад 22 % від загальної кількості дітей шкільного віку міста.
З учнями спортивних шкіл працюють 256 тренерів-викладачів, із яких 156 тренерів є штатними працівниками. 59 тренерів мають вищу тренерську категорію, 18 осіб є Заслуженими тренерами України, 10 осіб – заслужені працівники фізичної культури і спорту України.
За інформацією Олександра Куценка, у січні – серпні 2015 року в дитячо-юнацьких спортивних школах міста підготовлено одного майстра спорту України міжнародного классу, 5 майстрів спорту України, 39 кандидатів у майстри спорту України, 23 спортсмени І розряду, 230 спортсменів ІІ, ІІІ та юнацьких розрядів. 105 учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл м. Кіровограда стали членами збірних команд України або кандидатами до збірних з різних видів спорту.

Міська влада, підкреслив Олександр Куценко, робить все можливе, щоб створити нормальні умови роботи шкіл, забезпечити повноцінний навчально – тренувальний процес. Протягом 8 місяців поточного року на утримання трьох комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих відділу фізичної культури та спорту міської ради, профінансовано 4265,1 тис. грн., у т.ч. на виплату заробітної плати – 3373,2 тис. грн., на утримання спортивних споруд і енергоносії – 258,4 тис. грн, на проведення спортивних заходів і навчально-тренувальних зборів – 221,4 тис. грн.
Для потреб дитячо-юнацьких спортивних шкіл придбано спортивну пневматичну гвинтівку, два спортивних велосипеди, манекени для боротьби, комп’ютер, принтер та бензопилу на загальну суму 192,0 тис. грн.
Відповідно до Програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Кіровограді на 2015 рік, з метою належного утримання фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, підготовки до опалювального сезону передбачено 990,0 тис. грн. на виконання капітального ремонту системи опалення КЗ КДЮСШ № 3 (адмінкорпус по вул. В.Чміленка, 31 та стрілецький тир по вул. Ушакова, 3-б) та на виконання капітального ремонту адміністративного корпусу КЗ КДЮСШ № 2 (дах і система освітлення).

Для індивідуальної котельні КЗ КДЮСШ № 2 придбано тверде паливо на загальну суму 40,0 тис. грн.
Копітка робота з розвитку дитячо-юнацького спорту приносить вагомі результати. Кіровоградські спортсмени стабільно демонструють високі результати на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.
Так, кіровоградська спортсменка Тетяна Теревятникова стала чемпіонкою Європи з тхеквондо ВТФ (10-13 лютого, м. Анталія, Туреччина).
На чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, який проходив 24-29 березня в м. Плзень, (Чехія), представниця міста Кіровограда Анастасія Кравченко завоювала три золоті та одну срібну нагороди.
Забезпечено підготовку до участі в І Європейських Іграх у м. Баку чотирьох кіровоградських спортсменів. Кеджау Ньябалі завоював бронзову медаль у командних змаганнях із боротьби дзюдо, Тетяна Тетеревятникова посіла четверте місце у змаганнях із тхеквандо, Микола Савченко потрапив до вісімки найсильніших спортсменів у греко-римській боротьбі.
Представник міста Кіровограда Євген Зінов’єв став срібним призером чемпіонат світу з футболу серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату, який відбувався 18-28 червня в Англії.
10-16 липня в м. Золоті Піски (Болгарія) проходив Відкритий чемпіонат Європи з гирьового спорту в якому взяли участь 228 спортсменів із 19 країн. Представники КДЮСШ № 1 Сергій Шевченко й Олексій Журба завоювали звання чемпіонів Європи в парному жонглюванні гирями.
13-19 липня 2015 року в м. Глазго (Шотландія) проходив чемпіонат світу з плавання серед спортсменів-інвалідів усіх категорій. У змаганні за участю 569 атлетів із 67 країн представниця м. Кіровограда Ольга Свідерська завоювала дві срібні та дві бронзові нагороди, встановивши два рекорди Європи та рекорд світу.
На чемпіонаті Європи зі стрільби кульової серед спортсменів із вадами слуху, що проходив 2-9 серпня 2015 року в м. Плзень (Чехія), вихованці КЗ КДЮСШ № 3 Олександр Костик і Сергій Фомін завоювали п’ять золотих, три срібні та три бронзові нагороди і встановили три рекорди Європи.
Чемпіонами України стали: Валентина Кисіль (важка атлетика), Сергій Побережець, Яна Здір, Єгор Ніколаєв, Дмитро Аврамов (скелелазіння), Марина Поліщук (пауерліфтинг), Георгій Петросян, Віталій Арсеньєв, Василь Ляшенко (спортивна гімнастика), Владислав Манін, Владлен Козлюк (греко-римська боротьба), Роман Демидов (гирьовий спорт), Олена Демидова, Олена Гуцан, Ксенія Федотова, Костянтин Дахновський, Руслан Бондаренко, Єлизавета Бабука (велоспорт), Дмитро Яковенко, Юлія Петренко, Ігор Кушніков (стрибки у висоту), Денис Піменов (легка атлетика), Микола Савченко (греко-римська боротьба), Ігор Бондар (кікбоксинг), Олена Кулик (штовхання ядра, інваспорт), Олександр Паніотов, Тимур Корчевський, Віктор Душак (теніс настільний).
Золоті нагороди Кубку України завоювали: Олена Гуцан (велоспорт), Альона Шевченко (стрільба кульова), Ольга Свідерська, Олег Аршава (плавання, інваспорт).
Переможцями ХІІ Універсіади України з художньої гімнастики стали: Ангеліна Пархоменко, Валерія Михайленко, Дар’я Шпирук, Вікторія Фесюк, Яна Вігула.
9-12 червня та 17-23 червня 2015 року в м. Миколаєві проходили фінальні змагання ХХІІ Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» серед спортсменів-інвалідів, у яких вдало виступили учні КЗ КДЮСШ № 1. Так, у плаванні Євген Бут-Гусаін завоював повен комплект нагород, а Олександра Шмиголь виборола три бронзові медалі. У змаганнях із легкої атлетики Віктор Брехунець завоював три золоті нагороди, Юлія Демидова виборола два золота і бронзу, а Богдан Язловецький став срібним призером спартакіади.
Команда КЗ КДЮСШ № 3 Кіровоградської міської ради у складі Ігоря Свірідова й Антона Матвєєва стала срібним призером чемпіонату України з пляжного волейболу в закритих приміщеннях серед юнаків до 17 років.

Загалом, протягом звітного періоду юні спортсмени м. Кіровограда брали участь у 139 змаганнях різного рівня. Вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, 348 раз ставали переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань.

З метою залучення до масового спорту широких верств населення, популяризації здорового способу життя з початку 2015 року в місті проведено:
VІ міську спартакіаду серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів;
Всеукраїнську акцію «Велодень – 2015», учасниками якої стали близько 300 велолюбителів;
спортивне свято «Олімпійський день», у рамках якого 825 мешканців міста взяли участь у масовому легкоатлетичному пробізі;
IV міську спартакіаду серед працівників закладів освіти;
змагання з шахів і шашок серед працівників охорони здоров’я ФСТ «Спартак», тощо.
Спільно з міським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та відділенням Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області у звітному періоді проведено 45 фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, у яких взяли участь 5128 осіб, зокрема: 15 «Олімпійських днів здоров’я» в загальноосвітніх навчальних закладах, «Свято олімпійського прапора», міські змагання «Батько, мати, я – спортивна сім'я», спортивні заходи серед дітей і молоді з нагоди державних свят і пам’ятних дат.
У рамках фізкультурно-спортивних заходів «Олімпійське літо» проведено: спортивне свято в парку культури та відпочинку «Ковалівський», турнір з велоперегонів серед дітей від 2 до 10 років «РоверОк», фестиваль дитячо-юнацького хокею на столі «В центрі Європи», літній кубок міста з тенісу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, міські змагання з веслування на байдарках, спортивно-розважальні заходи на майданчиках за місцем проживання громадян, тощо.
Загалом з початку 2015 року в м. Кіровограді відбулося 157 спортивних змагань, фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, у яких взяли участь 16106 мешканців та гостей міста, зокрема:
чемпіонати України з легкої атлетики, велоспорту, тенісу настільного спортивної гімнастики боксу, кіокушинкай карате;
Кубок України з велоспорту;
Універсіада України з художньої гімнастики;
всеукраїнські турніри: з боксу, пам'яті боксера Анатолія Литвинова, та з футболу, пам’яті Андрія Куценка;
чемпіонати області з художньої гімнастики, боротьби греко-римської, велоспорту, боротьби дзюдо, гандболу, баскетболу, тхеквондо, легкої атлетики (пам’яті В.О.Верхоланцева, К.Ф.Скворцової, В.К. Іванця);
чемпіонати міста зі стрільби кульової, гандболу, футзалу, волейболу пляжного в закритих приміщеннях, тенісу, хокею на столі, шахів.

Олександр Куценко звернув також увагу, що у Кіровограді створюються сприятливі умови для занять фізичною культурою у мікрорайонах. У місті функціонують 327 спортивних майданчиків, із них за місцем проживання та в місцях масового відпочинку громадян – 144 майданчики.
А із початку 2015 року в обласному центрі збудовано 6 спортивних майданчиків. На це використано з міського бюджету 951,8 тис. грн. а також позабюджетні кошти. Зокрема, за кошти міського бюджету збудовано спортивний майданчик зі штучним покриттям розмірами 42×22 м. у комунальному закладі «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2 Кіровоградської міської ради» по вул. Курганній, 64. Загальна вартість будівництва склала 941 319 грн.
Адреси інших побудованих спортивних майданчиків: вул. 40-річчя Перемоги, 54 (комплексний); вул. Луганська, 24 (баскетбольний); вул. Нижня П’ятихатська, 24 (тренажерний); вул. Братиславська, 92 (волейбольний і баскетбольний).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool