Олександр Cаінсус: Уважне ставлення до мешканців міста - це на 50 відсотків вирішення їхніх проблем

Лютий 21, 2012 | Новини | Переглядів: 984 | Коментарі: 0

Стан розгляду звернень громадян Кіровограда з питань житлово – комунального господарства став головним питанням наради міського голови Олександра Саінсуса на нараді з керівниками виконавчих органів міської ради.

Житлово – комунальне господарство – одна з найголовніших і найпроблемніших галузей міського господарства, відзначив, відкриваючи нараду, міський голова. Даються взнаки і застарілість житлового фонду, інженерних комунікацій, техніки комунальних підприємств. Постійне зростання вартості енергоносіїв тягне за собою необхідність прийняття непопулярних рішень щодо підвищення тарифів.

В таких нових умовах, наголосив Олександр Саінсус, керівники комунальних підприємств мають перебудувати свою роботу і вести господарську діяльність відповідно до законів ринкової економіки. В той же час вони повинні усвідомлювати, що вся їх діяльність направлена на якісне обслуговування мешканців Кіровограда і в цьому випадку уважне ставлення до звернень громадян - це на 50% вирішення їх проблем.
На жаль, звернув увагу Олександр Сапінсус в роботі комунальників іноді ще прослідковуються бажання сказати відвідувачам: - “Прийдіть завтра”, чи переадресувати їх до міської ради, або встановити у себе в КРЕПах якісь “приймальні години” для городян.
З іншого боку, в комунальних підприємствах працюють відповідальні і трудолюбиві спеціалісти, які в умовах складних погодних умов можуть забезпечити сталу життєдіяльність всього складного комплексу житлово – комунального господарства.
За інформацією заступника начальника Головного управління ЖКГ міської ради Геннадія Юдіна, у 2011 році до виконавчих органів міської ради з питань житлово – комунального господарства надійшло 5124 звернення, що майже вдвічі більше, ніж у попередньому році. За результатами розгляду звернень, 1283 вирішені позитивно, по 3841 – надано роз’яснення і 756 залишено на контролі.
На думку Геннадія Юдіна, різке зростання кількості звернень громадян у минулому році було пов’язане з активною роботою “гарячої лінії” голови облдержадміністрації.
У свою чергу, заступник міського голови Микола Вєщев звернув увагу керівників комунальних підприємств, що левова частка звернень громадян потребувала всього лише грамотного і кваліфікованого роз’яснення мешканцям міста з порушених питань. Це значить, що на рівні КРЕПів і комунальних підприємств їх керівники і спеціалісти не затруднюють себе пояснити громадянам як, наприклад, в їхньому будинку формується тариф, чи чому у них сьогодні відсутнє водопостачання, а намагаються піти найлегшим для себе шляхом – відправити людей до виконкому.
Олексапндр Саінсус доручив Головному управлінню ЖКГ проаналізувати, з питань яких комунальних підприємств до управління надійшло найбільше звернень від кіровоградців і зробити відповідні організаційні висновки. Крім того, міський голова наголосив на необхідності поширення інформаційної роботи комунальних підприємств з населенням. Мешканці міста повинні своєчасно дізнаватися, де, коли і скільки будуть продовжуватись ремонтні роботи. Для цього необхідно долучити електронні засоби масової інформації і можливості мережі Інтернет.
Джерело  фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool