Олег Левицький: Органи прокуратури Кіровоградщини мобілізували свої зусилля на забезпечення законності, захист прав громадян та інтересів держави

Січень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1319 | Коментарі: 0

16 січня відбулося розширене засідання колегії прокуратури Кіровоградської області за участю заступника Генерального прокурора України Віктора Занфірова. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

У вступному слові прокурор області Олег Левицький, спираючись на матеріали аналітичного вивчення, окреслив проблемні питання прокурорсько-слідчої діяльності у 2011 році на кожному напрямі. 

Керівник наглядового відомства регіону наголосив, що органи прокуратури Кіровоградщини мобілізували свої зусилля на забезпечення законності, захист прав і свобод громадян та інтересів держави. Зокрема, за прокурорського втручання громадянам виплачено понад 33 млн. грн. Вжитими правозахисними та представницькими заходами реально повернуто понад 6 тис. га землі усіх категорій вартістю понад 10 млн. грн. Забезпечено поновлення прав понад десяти з половиною тисяч неповнолітніх, відшкодовано їм заборгованість з виплати аліментів, стипендій, соціальних виплат, заробітної плати майже на 3 млн. грн. Відчутними були заходи прокуратури щодо недопущення порушень закону при використанні бюджетних коштів. За актами прокурорського реагування стягнуто понад 11 млн. грн. коштів до бюджету. Правозахисна діяльність щодо дотримання бюджетного законодавства постійно знаходиться в полі зору органів прокуратури області і є одним з головних пріоритетів в її діяльності.
Виконано значний обсяг роботи, спрямованої на утвердження правопорядку в регіоні. Вжиті заходи та підвищення рівня взаємодії з органами державної влади, правоохоронними та контролюючими органами загалом позитивно вплинули на стан законності та правопорядку в регіоні.
Вжито ряд організаційно-практичних заходів щодо реалізації нового антикорупційного законодавства. За рахунок чого дещо підвищено ефективність протидії корупції та організованої злочинності. До суду скеровано 35 кримінальних справ про корупційні злочини, за якими до відповідальності притягнуто 43 особи, з них 5 – за фактами одержання хабарів.
Зросла активність прокурорської діяльності щодо захисту прав громадян та інтересів держави у сфері земельних відносин. Зокрема, задоволено 348 протестів на незаконні акти, що стосувались відведення земель загальною площею 4,6 тис. га та вартістю 4 млн.грн.
Органами прокуратури області удосконалюється стан роботи з розгляду та вирішення звернень. Поточного року розглянуто понад 12 тис. звернень. Довіра мешканців Кіровоградщини свідчить про те, що органи прокуратури області належно виконують завдання, покладені на них державою, залишаються захисником законності, прав і свобод громадян. Реагуючи на порушення, що вказувались у листах жителів Кіровоградської області, прокуратурою області порушено 16 кримінальних справ, притягнуто до відповідальності 24 посадові особи, відшкодовано 184 тис. грн. У 695 випадках прокурор став на захист законних прав та інтересів громадян в суді шляхом заявлення позовів та вступу у цивільні справи.
Окремо Олег Левицький зупинився на пріоритетних питаннях, яким приділялась увага, але існуючий стан законності ще не може задовольняти.
На колегії заслухано звіти окремих прокурорів міст та районів, а також керівників галузевих підрозділів апарату прокуратури області.
Оцінку роботи регіонального наглядового органу у своєму виступі дав заступник Генерального прокурора України Віктор Занфіров. Він звернув увагу присутніх на те що минулий рік для органів прокуратури Кіровоградщини був роком напруженої роботи. Чимало вдалося зробити на шляху становлення законності в регіоні. Позитивно відзначив окремі напрацювання. Втім, наголосив, що значно напруженіша робота чекає колектив попереду. Оскільки залишається чимало проблем, які потребують ефективного прокурорського реагування. Зокрема, питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати; боротьба з корупцією та хабарництвом; дотримання конституційних прав і свобод громадян в місцях позбавлення волі тощо. Віктор Анатолійович довів колективу прокуратури області вимоги Генерального прокурора України Віктора Павловича Пшонки щодо пріоритетів роботи в 2012 році.
У ході колегії підведені підсумки роботи наглядового органу за 2011 рік та визначено заходи, спрямовані на покращення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності, першочергові завдання на наступний період. Результатом має стати покращення стану законності в регіоні, реальний захист прав і свобод громадян та інтересів держави.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool