Олег Левицький: «Емоції є емоціями, а Закон є Законом» (ФОТО)

Вересень 23, 2011 | Новини | Переглядів: 1524 | Коментарі: 0

В прокуратурі області відбулася традиційна щоквартальна зустріч її керівництва з журналістами провідних мас-медіа Кіровоградщини. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

На ній прокурор області Олег Левицький розповів представникам друкованих та електронних засобів масової інформації про здобутки керованої ним установи. Звернув увагу на пріоритетних напрямках прокурорської діяльності: боротьба з корупцією та хабарництвом; додержання бюджетного законодавства; повернення боргів з заробітної плати; захист прав дітей і т.д. Навів конкретні приклади прокурорської діяльності і найбільш вражаючі цифри. Зупинився на певних позитивних зрушеннях, пов’язаних зі станом боротьби зі злочинністю в регіоні в поточному році.
Окремо, Олег Левицький поінформував про безкомпромісну й принципову роботу Генеральної прокуратури України, пов’язану з перевіркою відчуження майна санаторно-курортних установ Федерації профспілок України. А також правомірності різного роду договорів купівлі-продажу з позицій інтересів держави, сплати податків, законності ведення господарської діяльності ФПУ тощо. При цьому прокурор області додав, що на території Кіровоградщини незаконних дій з майном профспілок не чинилося, через відсутність відповідних об’єктів.
Зустріч завершилася жвавим обміном думок, в ході чого журналісти отримали відповіді на задані питання.

фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.

Олег Левицький: «Емоції є емоціями, а Закон є Законом» (ФОТО)

Олег Левицький: «Емоції є емоціями, а Закон є Законом» (ФОТО)



СТАН ЗЛОЧИННОСТІ
на території області за 8 місяців 2011 року
Протягом 8 місяців 2011 року на території регіону спостерігається ріст злочинності. Зареєстровано 8429 злочинів, проти 8027 злочинів у 2010 році. Найбільший ріст злочинності зареєстровано на територіях: Кіровоградського, Новоархангельського та Долинського районів.

Зменшилася кількість убивств, розбоїв, грабежів, крадіжок з квартир. Зменшилася кількість злочинів, вчинених неповнолітніми.
Непокоїть збільшення кількості злочинів вчинених особами, які раніше вчиняли злочини. Проте зменшилася кількість злочинів вчинених у громадських місцях. Дещо зменшилася кількість злочинів вчинених групою осіб.

БЮДЖЕТНА СФЕРА
Стан правозахисної діяльності в бюджетній сфері за 2011 рік. Прокуратурою області на сьогоднішній день порушено 31 кримінальну справу (20 з них передано до суду). За постановами про порушення кримінальних справ установлено збитків на суму понад 10 млн. грн. Задоволено 113 прокурорських протестів. Внесено 153 приписи та подання. Притягнуто до відповідальності 199 особи. Відшкодовано коштів на суму понад 2,3 млн. грн.

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ
Органами прокуратури області приділяється увага захисту прав дітей. За актами реагування прокурорів поновлено права понад 7 тис. дітей. За порушення прав дітей притягнено до дисциплінарної відповідальності 322 особи. За фактами грубих порушень прав дітей порушено 43 кримінальні справи.
Приклад. Матір-вихователь дитячого будинку сімейного типу, будучи службовою особою, наділеною адміністративно-господарськими повноваженнями, незаконно, всупереч інтересам 10 вихованців закладу, відчужила їх квартиру за 45 тис. доларів США без придбання іншого житла, чим порушила житлові права дітей. За даним фактом прокурором м.Кіровограда порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України. Досудове слідство завершено. Наразі триває судовий розгляд справи.

ОПЛАТА ПРАЦІ
Органи прокуратури Кіровоградщини не байдужі до соціальних проблем жителів регіону. Тому перевірки додержання законодавства про працю та її оплату, зайнятість населення і пенсійне забезпечення не сходять з порядку денного і є пріоритетними в роботі наглядового відомства. Поточного року у сфері трудових відносин органами прокуратури області порушено 63 кримінальні справи, з яких 60 скеровано до суду, за внесеними документами реагування (266) до відповідальності притягнуто 90 посадових осіб, у т.ч. 37 представників органів державної виконавчої влади та контролю, погашено 27,5 млн. грн. боргу з виплати заробітної плати. За фактами умисної невиплати заробітної плати прокурорами порушено 23 кримінальні справи, 22 з яких направлено до суду.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool