Олег Краснокутський: Звільнення Тимошенко вимагає особливих зусиль не лише від України, а й для країни, яка її прийме на лікування

Жовтень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 895 | Коментарі: 0

Останніми днями розмови щодо справи Юлії Тимошенко значно пожвавилися. При цьому обговорюється не звільнення як таке, а пошук правових форматів, які б дозволили лікування Тимошенко за кордоном.

Адже помилувати Тимошенко, так як, наприклад, Луценка, у Президента немає усіх достатніх передумов - вона не відбула і половини свого терміну покарання. Своїми думками з цього приводу поділився депутат Кіровоградської міської ради від Партії регіонів Олег Краснокутський. Зокрема. Він, зокрема, сказав:
«Низка європейських країн, таких як Польща, Болгарія, Норвегія, Естонія уже мають правовий досвід у перериванні терміну відбування покарання, якщо необхідне лікування неможливо надати в існуючих умовах. Якщо такий сценарій розвитку подій у справі Тимошенко обирати і нам, то необхідно вносити зміни в існуюче законодавство, тому що подібних прецедентів в існуючій судовій практиці дотепер ми не мали. Як свідчать заяви регіоналів - парламентська більшість виступає за готовність підтримати подібні зміни у законодавстві, якщо їх підготує і подасть на розгляд Верховної Ради України опозиція.
Інший бік медалі стосується правових гарантій з боку держави – приймаючої сторони, яка здійснюватиме лікування. Що мається на увазі?! Закордонна держава повинна буде здійснювати моніторинг подібного правового рішення, за умовами якого засуджена особа проходитиме курс лікування на її території, і гарантувати повернення засудженої після відтермінування покарання».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool