Оформлення та видача біометричних документів розпочнеться після прийняття необхідних підзаконних актів

Січень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 1103 | Коментарі: 0

14 січня відбулась прес-конференція начальника Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області Володимира Гончаренка з питання впровадження біометричних документів.

6 грудня 2012 року набрав чинності Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», який передбачає впровадження документів, що міститимуть безконтактний електронний носій із біометричними даними власника документа.
Паспорт громадянина України буде виготовлятись у формі картки, що міститиме безконтактний електронний носій (стаття 21 Закону). До нього буде вноситися наступна інформація: назва держави, назва документа, ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в Реєстрі, номер документа, дата закінчення строку дії документа, дата видачі документа, уповноважений суб'єкт, що видав документ (код), місце народження, відцифрований образ обличчя особи та підпис. Паспорт громадянина України буде оформлюватись, починаючи від народження, на кожні 10 років.
Відповідно до ст. 22 Закону паспорт громадянина України для виїзду за кордон також міститиме безконтактний електронний носій з біометричними даними. Документ видаватиметься особам, які не досягли шістнадцятирічного віку, на 4 роки, а особам, які досягли шістнадцятирічного віку, - на 10 років.
Оформлення та видача біометричних документів громадянам розпочнеться після затвердження підзаконних актів (стосовно технічних описів документів, а також порядку їх оформлення та видачі), а також забезпечення технічних умов для фотографування громадян, зчитування відбитків пальців та внесення даних до відомчої інформаційної системи у підрозділах УДМС вобласті, які видаватимуть такі документи.
Наразі Управління ДМС України в Кіровоградській області та його територіальні підрозділи у районах здійснюють оформлення та видачу паспортів громадянина України нині діючого зразка, а також виконання інших функцій, визначених законодавством України про громадянство та імміграцію.

З 2 січня 2013 року в Управлінні ДМС в області розпочато прийом заяв громадян для оформлення паспортів громадян України для виїзду за кордон, проїзних документів дитини для виїзду за кордон та дозволів для виїзду за кордон на постійне проживання. Відповідні повноваження УДМС передано від ВГІРФО УМВС в області.

Отримати закордоні паспорти жителі Олександрійського, Онуфріївського, Петрівського та Світловодського районів можуть в Олександрійському міському відділі УДМС в області за адресою: м. Олександрія, вул. 6-го Грудня, 49. Прийом громадян здійснюється у вівторок з 8 до 17 години, середу та п’ятницю з 9 до 18 години, суботу з 9 до 12 години.

Жителям інших районів області та міста Кіровограда слід звертатись до Управління ДМС в області за адресою: м. Кіровоград, вул. Єгорова, 25. Прийом громадян здійснюється у понеділок, середу, п’ятницю з 9 до 13 години; у вівторок, четвер з 14 до 18 години.

Окрім того, в Управлінні ДМС в Кіровоградській області змінено номер телефону «гарячої лінії» - (0522) 24-73-21.

УДМС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool