Офіційна хроніка ОДА

Березень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1403 | Коментарі: 0

Для більш широкого висвітлення діяльності органів влади Інтернет-видання FotoInform започаткувало проект "Офіційна хроніка"

Кіровоград повинен стати першим креативним містом в межах України

Майже 2 місяці тому у Кіровограді відбувся Міжнародний форум "Креативне місто" за участі британського експерта, гуру у цій сфері, Чарльза Лендрі. Форум відбувся, час минув, і певно, хтось міг подумати що про Кіровоград, як про креативне місто, уже й забули. Проте, як повідомив перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов, під час апаратної наради – вже є висновки і пропозиції Чарльза Лендрі для Кіровограда, над якими британський соціолог працював впродовж цього часу.
Окрім цього Олександр Шаталов додав, що над брендингом Кіровограда попрацює і Денис Візгалов, експерт Європейського інституту маркетингу із Москви, ідеї якого дістали найбільше схвальних відгуків від самих кіровоградців після січневого Форуму. Уже є певні домовленості між сторонами з цього приводу.

Програма "Стоп радон". У закладах соціальної сфери області уже встановлено більше 600 вимірювальних датчиків рівня радону у приміщеннях

Минулого тижня в області стартувала програма "Стоп радон". Про виконану роботу на сьогодні проінформував під час апаратної наради начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Жук.
- Спеціальні датчики, що вимірюватимуть рівень радону в приміщеннях, установлено у закладах соціальної сфери у 9 районах області та в Кіровограді. Із близько двох тисяч датчиків на сьогодні встановлено 635 одиниць, що становить 33% від загальної їх кількості. Загалом усі роботи йдуть за планом, - зазначив Володимир Жук.
Голова облдержадміністрації зауважив, що в окремих установах уже є випадки поширення недостовірної інформації, що стосується програми. Так, зокрема, у деяких школах почали збирати гроші для встановлення цих приладів. Сергій Ларін наголосив, що подібні факти не мають місця бути, бо ж програма реалізується виключно за кошти спонсорів. За словами Сергія Ларіна, є і народні депутати, і депутати обласної ради, які зголосилися "взяти на себе цей фінансовий тягар".
- Це не просто програма, це питання збереження здоров'я наших дітей і нашого з вами. Програма покликана, або розвіяти, або підтвердити міфи, що ними оповита тема онкозахворювань в області, - підкреслив Сергій Ларін.

Сергій Ларін: Служба "Соціальне таксі" має працювати вдень і вночі!

Таку вимогу поставив перед керівниками територій голова облдержадміністрації Сергій Ларін на апаратній нараді, під час якої розглядалося питання щодо організації роботи служби «Соціального таксі» в області.
Детально про призначення служби та ситуацію по районах і містах проінформував перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.
За його словами, для підвищення ефективності роботи ініційованої обласною владою служби “соціальне таксі” минулого року було затверджено Примірне положення про службу, що визначає категорії громадян, які мають право на транспортне обслуговування. Олександр Догаров нагадав, що послугами спецавтотранспорту можуть користуватися ветерани Великої Вітчизняної війни, одинокі непрацездатні громадяни та інваліди, які не можуть самостійно пересуватися.
- В основному робота цієї служби організована при територіальних центрах соціального обслуговування райдержадміністрацій та міськвиконкомів та фінансується за рахунок видатків місцевих бюджетів на утримання цих підрозділів, - зазначив посадовець.
Так, минулого року на утримання терцентрів було виділено більше 49 млн. грн. За рахунок додаткових надходжень місцеві бюджети на ці потреби додатково виділили більше 1097,6 тис.грн.
- Це територіальні центри Вільшанського, Гайворонського, Голованівського, Добровеличківського, Долинського, Знам’янського, Маловисківського, Новгородківського, Новоархангельського, Новоукраїнського, Новомиргородського, Олександрійського, Петрівського, Світловодського районів та м.Світловодська, м.Знам’янки, м.Олександрії та Ленінського району м. Кіровограда.
Однак, окремі райони навпаки зменшили видатки на утримання "соціального таксі", серед яких Бобринецький, Кіровоградський, Компаніївський, Олександрівський, Онуфріївський, Ульяновський, Устинівський райони та Кіровський район м.Кіровограда.
– "Соціальне таксі" - це проект, покликаний покращити якість надання соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини та сім’ї, - підкреслила Галина Пастух. – Це вимога Президента України, який наголошує на необхідності модернізації сфери соціального забезпечення.
Пропозицію Галини Пастух підтримав голова облдержадміністрації.
- Вмовляти виконувати свої обов’язки нікого не будемо, - наголосив Сергій Ларін.
- 2011 рік був пілотним для служби "соціальне таксі", тому в нинішньому році її робота має носити системний характер, - зауважив керівник області. - Служба "соціальне таксі" має працювати вдень і вночі!
На переконання очільника області, слід міняти стратегію функціонування служби.
– "Соціальне таксі" - це транспортна послуга для певних категорій громадян, яку можуть надавати не лише терцентри, а й бізнес-структури, - впевнений Сергій Ларін. - Одна машина в селі чи районі не вирішить усіх проблем пільговиків, тому в цьому випадку важлива співпраця влади з місцевими меценатами.

за матеріалами


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool