Офіційна хроніка ОДА

Березень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1491 | Коментарі: 0

Хроніка основних офіційних подій обласної влади за 28 березня 2012 року.

"Доступне житло" і "Власний дім" – реальні проекти у житловому будівництві

Під керівництвом начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторії Кулікової відбулася нарада, на якій розглядалися питання розвитку житлового будівництва в області. До участі у нараді були запрошені заступники голів РДА та міських голів, які курують ці питання. Розпочинаючи засідання, Вікторія Кулікова наголосила, що Президент України, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня 2012 року, наголосив на необхідності активізації житлового будівництва. – Президент наголошує на необхідності відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на вирішення житлового питання. Сьогодні в черзі на отримання житла стоїть більше 19 тисяч мешканців Кіровоградщини. Відповідно до планових показників, встановлених Міністерством регіонального розвитку та будівництва України, Кіровоградщина у першому кварталі поточного року має ввести дію близько 25 тис. м кв. житла. За оперативними показниками, область виконає цей показник, однак, не всі керівники територій усвідомлюють важливість вирішення житлового питання. І серед гірших тут можна назвати Вільшанський, Гайворонський та Маловисківський райони, у яких ввели найменше квадратних метрів житла, зазначила начальник управління містобудування та архітектури ОДА. Управління регіонального розвитку і будівництва ОДА виступило ініціатором підготовки обласної програми розвитку житлового будівництва до 2015 року, у яку включені не лише загальнодержавні проекти "Власний дім", "Доступне житло", молодіжне житлове кредитування, а й регіональні ініціативи.
Уже зараз районні державні адміністрації та міськвиконкоми повинні розпочати роботу над місцевими програмами розвитку житлового будівництва, врахувавши в них особливості соціально-економічного розвитку територій, доцільність розвитку індивідуального чи багатоквартирного будівництва, тощо.
За пропозицією Вікторії Кулікової, заступник Кіровоградського міського голови Василь Дзядух проінформував про досвіт впровадження в обласному центрі Президентського проекту "Доступне житло". На сьогодні, участь у проекті зголосилася взяти 21 сім’я. У рамках проекту планується збудувати 24 квартирний будинок. Кіровоградська міська рада вже виділила земельну ділянку, на якій уже у квітні, після погодження проекту у Мінрегіонбуді, має розпочатися будівництво. Василь Дзядух наголосив, що міська влада налаштована активно впроваджувати в обласному центрі проект "Доступне житло" і уже у кінці 2012 року ввести в дію перший будинок.

Загальна заборгованість із заробітної плати по області зменшилася на 2,5 мільйони гривень

Відбулося чергове засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух.
За словами куратора гуманітарної галузі, оперативні дані за березень засвідчують позитивні зрушення на економічно активних підприємствах області.
- Порівняно з початком місяця, загальна заборгованість із зарплати по області зменшилася на 2,5 млн. грн. і станом на 23 березня складає 44,6 млн. грн., - повідомила Галина Пастух.
Так, протягом місяця частину зароблених коштів виплачено на ПАТ "Кіровоградський завод дозуючих автоматів" (103,3 тис. грн.), ПАТ "Кіровоградський завод гідравлічних машин "Цукрогідромаш" (152,4 тис. грн.), ДП "Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2" (4,8 тис. грн.), Кіровоградська організація УТОГ (7,6 тис. грн.), КП "Світловодський міський водоканал" (161,7 тис. грн.) та ВАТ "Завод "Пуансон" (6,7 тис. грн.).
За останніми даними, повністю ліквідована заборгованість, що виникла в березні на філії "Олександрія-Авто" ПАТ "Кіровоград-Авто" у сумі 11,9 тис. грн.
Більше мільйона гривень боргу ДП "Кіровоградтепло" ТОВ ЦНТІ УНГА планувалося погасити до кінця березня. Але, через затримку з отриманням позики Кіровоградська міська рада, що завинила підприємству частину коштів за надані послуги, вже в квітні запланувала сплатити близько 400 тисяч гривень, решту – за рахунок поточних надходжень.
Підприємства державної форми власності Кіровоградщини зменшили свою частку боргу за рахунок ДП "Трест "Олександріярозрізобуд", де близько мільйона гривень від реалізованого майна спрямували на погашення заборгованості вугільникам.
Разом з тим жодних, зрушень на краще упродовж місяця не відбулося на Кіровоградському державному сокоекстрактному заводі, ДП "Кіровоградський ремонтний завод" та ПП "Терра 2011".
Члени комісії разом з керівниками територій та роботодавцями проаналізували ситуацію та перспективи погашення заборгованості із заробітної плати по кожному підприємству на 1 квітня поточного року.
Галина Пастух вкотре закликала керівників профільних управлінь облдержадміністрації, представників контролюючих органів не ставитися до проблеми формально, лише констатуючи прикрий факт, а активно брати участь у її вирішенні, підставити плече допомоги, де це можливо.

Цього року в області планується зібрати 240 тис. тонн овочів

У 2012 році передбачається виробити майже 450 тис. тонн картоплі та 240 тис.тонн овочів, що утричі перевищує середньорічну потребу населення у картоплі та у 1, 5 рази – в овочевій продукції (науково-обґрунтовані норми споживання овочів і баштанних культур по області складають 140 кг, картоплі - 105 кг).
Основними виробниками овочевої продукції та картоплі є господарства населення, питома вага яких складає: 93% вирощування овочів та 99,7% - картоплі, питома вага сільськогосподарських підприємств складає 7% та 0,3% відповідно.
Вирощуванням овочевих культур в області займаються 40 сільськогосподарських підприємств, які у 2012 році планують забезпечити їх посів на площі 1,2 тис. га, у тому числі із застосуванням крапельного зрошення на площі 941 га.
Довідково. У 2011 році валовий збір овочевих культур склав 234,9 тис.тонн, що на 16,5 тис.тонн більше, ніж у 2010 році, картоплі - 517,7 тис.тонн, що на 101,2 тис.тонн більше 2010 року, та майже у 4 рази більше від прогнозованих середньорічних норм її споживання.

Для зберігання овочевої продукції і картоплі в області наявні 38 сховищ ємністю 24,3 тис.тонн продукції.
У 2012-2015 роках планується реконструкція та будівництво 4 овочесховищ ємністю 6,6 тис.тонн, а також завершення будівництва овочесховища на 27 тис.тонн у Світловодському районі.

за матеріалами ОДА
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool