Офіційна хроніка міської влади

Березень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1360 | Коментарі: 0

Для більш широкого висвітлення діяльності органів влади Інтернет-видання FotoInform започаткувало проект "Офіційна хроніка"

Міською групою з питань легалізації виплати заробітної плати виведено з тіні 223 робочих місця

Завдяки послідовній роботі у напрямку підвищення зайнятості населення міста Кіровограда в усіх сферах діяльності загальна пропозиція робочої сили на зареєстрованому ринку праці на 1 березня.2012 року склала 3,7 тис. осіб, тобто це та кількість кіровоградців, що звернулися до центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. Порівнюючи ці дані із аналогічним періодом минулого року, слід відзначити досить стабільну ситуацію з різницею в 1,8 %. Про це повідомила під час прес – конференції у міській раді  начальник управління економіки міської ради Олена Осауленко.
За її словами, кількість мешканців міста, що офіційно перебувають у статусі безробітних станом на 1 березня 2012 року складає 2334 особи. На жаль, звернула увагу Олена Осауленко, це більше ніж на початок року на 296 осіб.
Таким чином, рівень зареєстрованого безробіття по м. Кіровограду зріс у порівнянні з початком року та склав 1,5 % від кількості населення у працездатному віці.
Олена Осауленко звернула увагу, що 66,6 % безробітних на сьогодні складають жінки.
У той же час, протягом 2 місяців 2012 року уже проведена робота по працевлаштуванню 790 безробітних, з них 18 осіб – працевлаштовані на заброньовані робочі місця та 14 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Левову частку працевлаштованих, а це 57 % (448 чол.) - молодь до 35 років.
Одним із основних завдань та пріоритетних напрямків Програми зайнятості населення м. Кіровограда, підкреслила Олена Осауленко, є організація та проведення оплачуваних громадських робіт для незайнятих мешканців міста. У 2011 році до громадських робіт було залучено 2588 безробітних. Протягом 2 місяців 2012 року у громадських роботах взяли участь 288 осіб.
 

Комунальне підприємство по утриманню шляхів розширює спектр своїх послуг

Комунальне підприємство по утриманню шляхів розширює спектр своїх послуг для підприємств, організацій та громадян.
Як повідомила директор КПУШ Людмила Царенко, комунальне підприємство готове виконати роботи з надання автомобільних послуг та здати в оренду цілий ряд спеціалізованої техніки: автомобіль ЗІЛ (піскорозкидувач, поливо-мийна машина, самоскид ММЗ) , автомобілі-самоскиди МАЗ, КАМАЗ , спеціальний підмітально-прибиральний автомобіль ПМ 533701 (Глобус) , навантажувачі ТО-18, Т-156, автогрейдер, підмітально-прибиральна машина «Скандія», підмітально-прибиральні трактори МТЗ, ЮМЗ, навантажувач ЮМЗ, екскаватор ЮМЗ, зварювальний апарат, трактор СШ-25.
Крім того, на підприємстві можна замовити виконання різного роду ручних робіт та замовити підвезення води автоцистернами.
З детальними умовами співпраці з КПУШ можна ознайомитись на офіційному сайті Кіровоградської міської ради на сторінці “Комунальні підприємства”

У Кіровограді реалізується проект підтримки та супроводу випускників закладів опіки

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей» та у співпраці з Міністерством соціальної політики України впроваджують в Кіровограді комплексну програму, спрямовану на створення моделей інноваційних форм виховання та підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
В рамках програми реалізується проект «Система організації підтримки та супроводу випускників закладів опіки в Україні». Метою проекту є створення та впровадження системи набуття самостійності молодими людьми, котрі залишають заклади державної опіки. Проект передбачає адаптацію та опрацювання польського досвіду щодо створення персональних мереж підтримки молодих людей з інтернатних установ, надання допомоги в становленні самостійності. В рамках проекту в Кіровограді відбувся тренінг «Система підтримки та надання допомоги в становленні самостійності дітей, що перебувають під опікою держави: Польський досвід», який проводили тренери Уляна Долиняк (товариство «Наш дім», Польща) та Віталій Головатий (Український фонд «Благополуччя дітей»). В тренінгу взяли участь спеціалісти відділу сім'ї та молоді, служби у справах дітей, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та студенти Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченка.

за матеріалами


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool