Офіційна хроніка міської влади

Березень 15, 2012 | Новини | Переглядів: 1067 | Коментарі: 0

Для більш широкого висвітлення діяльності органів влади Інтернет-видання FotoInform започаткувало проект "Офіційна хроніка"

Олена Осауленко: Гідна зарплата – одна з основних соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича

Одним із пріоритетних завдань міської влади є сприяння підвищенню рівня середньомісячного заробітку кіровоградців. Це повною мірою відповідає тим завданням, які окреслив Президент України Віктор Янукович минулого тижня на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України щодо чотирьох стратегічних напрямків соціальної реформи у державі.
Соціальні ініціативи, відзначила під час прес – конференції у міській раді начальник управління економіки Олена Осауленко спрямовані на те, щоб громадяни отримували гідну заробітну плату, мали можливість сплачувати за отримані послуги без пільг, навіть після виходу на пенсію.
Олена Осауленко звернула увагу, що не зважаючи на зниження за січень-вересень 2011 року, у порівнянні з початком року, чисельності штатних працівників по місту Кіровограду на 1,8 % (з 73 965 до 72 625 чол.), фонд заробітної плати статистично крупних підприємств облікового кола, за даними Головного управління статистики в Кіровоградській області, зріс на 13,3 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та досягнув розміру 1,9 млрд. грн.
Крім того, наголосила начальник управління, коефіцієнт співвідношення середньомісячної заробітної плати по місту до мінімальної встановленої законодавством поступово зростає. Так, на 1 січня 2011 року року він складав 2,07, а на початок 2012 року уже становить 2,18
Тобто, ріст середньомісячної заробітної плати в місті відбувається не тільки за рахунок підвищення її мінімального рівня, а і за рахунок покращення показників фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання міста.

Від довгобуду до центру культурних ініціатив


У Кіровоградській міській раді відбулась нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лариси Андреєвої, за участі в.о. начальника відділу культури і туризму Нелі Чорної, присвячена стратегії діяльності музею К.Шимановського в Кіровограді. 
Це була перша така зустріч після призначення в січні поточного року директором музею Олександра Полячка – авторитетного музикознавця, геральдиста, краєзнавця, голови Об’єднання поляків Кіровоградщини «Полонія» ім. К.Шимановського. На нараді були розглянуті і схвалені конкретні пропозиції директора закладу щодо завершення капітального ремонту музею, а також принципово нова концепція його діяльності як потужного Центру культурних ініціатив всеукраїнського та міжнародного масштабу.

Будівельно-реставраційні роботи велись до 1997 року, після цього фінансування з міського бюджету припинилося і будівництво зупинилося. Об’єкт по вул. Гоголя, 42 перетворився на типовий «довгобуд». Навіть коли у липні 2006 року до міської ради надійшов лист про виділення сенатом Польщі близько 200-300 тис. доларів, необхідних для повного завершення будівництва та обладнання музею, проект відповідного договору не був належним чином опрацьований і місто втратило шанс отримати ці інвестиції.
Для досягнення поставленої мети – відкриття музею не пізніше жовтня 2014 року – було вирішено розпочати активний пошук необхідних коштів у загальній сумі близько 1,5–2,0 млн. грн. по всіх основних можливих напрямках: поєднання можливостей державного та місцевих бюджетів, переговори з польськими зацікавленими організаціями, входження до європейських програм регіонального розвитку та партнерства.


за матеріалами

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool