Одразу три кіровоградських підприємства за результатами квітня отримають відшкодування ПДВ в автоматичному режимі

Червень 07, 2011 | Новини | Переглядів: 1458 | Коментарі: 0

Кількість кіровоградських підприємств, які отримали право на автоматичне відшкодування податку на додану вартість, збільшилась. По деклараціям з ПДВ за квітень його отримають три кіровоградських фірми – ПРАТ „Гідросила АПМ”, ПАТ „Гідросила” та ПП „ТД ”Креатив-розлив”. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

Нагадаємо, відповідно до підпункту 200.19 статті 200 Податкового кодексу України право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку мають платники податку на додану вартість, які відповідають одночасно кільком критеріям. По-перше, вони не повинні перебувати у судових процедурах банкрутства. По-друге, юридичні особи та фізичні особи-підприємці мають бути включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і до цього реєстру стосовно них не повинно бути внесено записів про відсутність підтвердження відомостей, відсутність за місцезнаходженням (місцем проживання), прийняття рішень про виділ, припинення юридичної особи, підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до установчих документів юридичної особи та припинення державної реєстрації юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця та стосовно таких осіб відсутні рішення або відомості, на підставі яких проводиться державна реєстрація припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.
По-третє, такі підприємства повинні здійснювати операції, до яких застосовується нульова ставка. Загальна ж сума розбіжностей між податковим кредитом, сформованим платником податку по придбаних товарах/послугах та податковими зобов'язаннями його контрагентів, в частині постачання таких товарів/послуг, за даними податкових накладних, не може перевищувати 10 відсотків від заявленої платником податків суми бюджетного відшкодування. По-четверте, середня заробітна плата на таких підприємствах не менш ніж у 2,5 рази повинна перевищувати мінімальний встановлений законодавством рівень у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів), встановлених розділом IV Кодексу.
Також претенденти на автоматичне відшкодування ПДВ мають відповідати одному з наступних критеріїв: або чисельність працівників, які перебувають у трудових відносинах з такими платниками податку, перевищує 20 осіб у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів), встановлених розділом IV Кодексу; або підприємство має основні фонди для ведення задекларованої діяльності, залишкова балансова вартість яких на звітну дату за даними податкового обліку перевищує суму податку, заявлену до відшкодування за попередні дванадцять календарних місяців; або рівень визначення податкового зобов'язання з податку на прибуток до сплати до бюджету (відношення сплаченого податку до обсягів отриманих доходів) є вищим від середнього по галузі у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів), встановлених розділом IІІ Кодексу.
По-п’яте, підприємство-претендент на автоматичне відшкодування ПДВ не може мати податкового боргу.
Співробітники податкової служби Кіровоградщини сподіваються на те, що кількість підприємств, які можуть отримувати відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, постійно збільшуватиметься.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool