Одноосібники Кіровоградщини активно декларують доходи, отримані протягом 2012 року

Квітень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 783 | Коментарі: 0

Кіровоградські податківці констатують – цього року кампанія з декларування доходів громадян, отриманих торік, проходить доволі активно. Про це свідчить попередній аналіз, проведений фахівцями місцевих органів ДПС.

Так, з початку року до податкових інспекцій області жителі регіону вже подали 20043 декларації, з яких 19482 – обов’язкового характеру. У загальній кількості обов’язкових декларацій 15940, або 81,8% надійшло від громадян, які одноосібно обробляли земельні частки (паї) та отримували доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Таку кількість декларацій від селян-одноосібників фахівці ДПС у Кіровоградській області пояснюють переважно сільськогосподарським характером економіки регіону. Разом з тим, ще однією причиною такого прогресу цілком виправдано можна вважати створення належних умов для подання декларацій мешканцями регіону, зокрема, одноосібниками. Так, представники органів ДПС приїздять до віддалених населених пунктів для того, щоб надати місцевим жителям консультаційну та практичну допомогу по заповненню декларацій.
Як відзначають у відомстві, з початку року зазначеною категорією громадян вже задекларовано 61,2 млн. грн. доходу. Відповідно, до місцевих бюджетів одноосібники області повинні сплатити 9,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Для порівняння – у відповідному періоді минулого року вони задекларували 49,1 млн. грн. доходу, зобов’язавшись сплатити 7,4 млн. грн. податку.
ДПС у Кіровоградській області повідомляє – сукупно громадяни, що подали до податкових інспекцій регіону декларації за 2012 рік обов’язкового характеру, задекларували 228,2 млн. грн. доходів (у відповідному періоді минулого року – 152,1 млн. грн.). Всього вони самостійно визначили податкові зобов’язання по податку на доходи фізичних осіб у сумі 17,5 млн. грн. (торік – 15,4 млн. грн.). Станом на звітну дату до місцевих бюджетів області громадянами сплачено 8,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб (на відповідну дату минулого року – 7,7 млн. грн.).
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool