Одеські залізничники закликають громадян

Серпень 06, 2015 | Новини | Переглядів: 732 | Коментарі: 0

Протягом семи місяців поточного року через грубе порушення правил безпеки на Одеській залізниці було зафіксовано 64 випадки травмувань громадян, не пов’язаних із виробництвом (проти 66 за аналогічний період минулого року), з них 33 випадки зі смертельним наслідком.

Варто зазначити, що з 64 випадків – тричі травмувалися діти. В усіх трьох випадках діти вилазили на дахи вантажних вагонів, де діставали ураження електричним струмом високої напруги – 27,5 тис. кВт.

Перший випадок стався 2 квітня вночі на станції Вигода (Одеська обл.), коли при спробі вилізти на дах вагону 16-річний хлопець був уражений струмом. Неповнолітнього було оперативно доставлено в опіковий центр.
19 квітня о 20:37 на станції Долинська (Кіровоградська обл.) машиніст вантажного поїзда побачив на даху вагону вантажного поїзда по сусідній колії людину уражену струмом. Постраждалим виявився 12-річний юнак – мешканець міста Долинська.

Тиждень тому – 29 липня 2015 року – о 16:50 10-річний хлопець піднявся на зерновоз, який стояв у групі вагонів-зерновозів на першій колії станції Шостаківка (Кіровоградська обл.). Потерпілий разом із своїм другом гуляли та зайшли на територію залізничної станції. Як пояснив друг, потерпілий вирішив вилізти на вагон і показати цим вчинком свою сміливість. Постраждалого виявив шляховий майстер сьомого околотку Помічнянської дистанції колії Одеської залізниці, який прибіг на крик і викликав швидку допомогу. Наразі дитина знаходиться в реанімаційному відділенні лікарні у важкому стані. За оперативними даними внаслідок ураження електричним струмом хлопець отримав опіки 70% тіла.

Одеські залізничники наголошують – напруга в контактній мережі на залізниці сягає понад 27 тис. кВт.! Травмуватися електричним струмом можна навіть не торкаючись контактної лінії – у випадку, коли людина піднімається на вагон, ураження струмом може статися внаслідок дії електричної дуги.

Одеська магістраль звертається до всіх батьків із закликом пояснити дітям високий рівень небезпеки порушення правил перебування на об’єктах залізниці. Розваги на території залізниці загрожують високою вірогідністю фатальних наслідків! Батьки, бережіть життя та здоров’я своїх дітей!

*Довідка
Відповідно до правил безпеки громадян на залізничному транспорті, пішоходам заборонено:
- на електрифікованих лініях підніматися на опори, а також торкатись до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори до рейки;
- наближатися до електропроводу, що лежить на землі, ближче ніж на 10 метрів;
- підніматися на дахи поїздів, локомотивів та вагонів, а також на конструкції мостів, освітлювальних вишок тощо.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool