Одеські залізничники спростовують інформацію, надану волонтерами щодо байдужого ставлення до бійців АТО на вокзалі Одеса-Головна

Серпень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 968 | Коментарі: 0

Одеські залізничники шоковані зухвалістю деяких волонтерів, які, маніпулюючи соціально значущою темою для аудиторії - бійці АТО - надають відверто недостовірну інформацію у ЗМІ, чим шкодять репутації транспортного підприємства.

Так, у сюжеті телеканалу «1+1» від 11.08.2015 йдеться мова про нібито повну байдужість і відмову у допомозі бійцям АТО бід час їх перебування на вокзалі Одеса-Головна. Насправді ж, незважаючи на те, що дані пасажири не є військовослужбовцями Міністерства оборони України (про це свідчить інформація, надана начальником Управління військових сполучень на Одеській залізниці та Чорноморського басейну), одеські залізничники надали їм усю необхідну допомогу.

Після проведення ретельного службового розслідування цього випадку повідомляємо наступне:

8 серпня 2015 року троє чоловіків, одягнені частково у камуфляжну форму, звернулись до чергової Сервісного центру вокзалу Одеса-Головна з проханням підзарядити мобільний телефон та надати можливість знаходитись у спеціалізованому залі Сервісного центру. Послуги після оплати було надано. Інформації або документів щодо приналежності до учасників АТО громадянами не надавалось.

9 серпня 2015 року о 06:00 год. три чоловіки та жінка підійшли до чергового по вокзалу Одеса-Головна з запитанням, де знаходиться комендант, на що чергова дала детальне пояснення.

О 14:33 год. чоловік у частково камуфляжній формі та жінка (як з’ясовано пізніше – волонтер) знову звернулися до чергового помічника начальника вокзалу з метою з’ясування можливості та сприяння у поверненні проїзного документа (дата виїзду - 11.08.2015). Щодо оформлення проїзних документів громадяни не звертались. Черговий помічник начальника вокзалу супроводила їх до квиткової каси.

У квитковій касі квитковим касиром проведено операцію повернення проїзного документа. Під час діалогу з пасажиром касир запитала щодо необхідності оформлення проїзду для подальшої поїздки, але пасажири відмовились.

Після цього вже п’ять чоловік (три – у частково камуфляжній формі та два – волонтери) пройшли через платформу-накопичувач до 3-ї платформи на 4-ту колію, де знаходився поїзд № 472 сполученням Одеса – Харків. Поїзд відправлявся зі станції Одеса-Головна повною схемою із 16 вагонів населеністю 100%, тобто усі квитки на цей потяг було розпродано. Пасажири пройшли на посадку до 14-го вагону. Із пояснень провідника: після узгодження з начальником поїзда пасажирам було оформлено проїзд (квитанції ГУ-57 №007610, №007611) на місцях №53, №54, виділених для перевезення комплектів постільної білизни і не передбачених для проїзду пасажирів.
Із пояснень коменданта військових сполучень, який цілодобово проводить прийом військовослужбовців, визначено, що дані пасажири на прийом не звертались.

До чергових кімнат відпочинку та чергової залу очікування (спеціалізованого залу для військовослужбовців) пасажири не звертались. Виклику працівників ЛВ УМВС не зафіксовано.

12 серпня 2015 року у приміщенні Одеської облдержадміністрації за ініціативою Одеської залізниці проведено спільну нараду за участі представників волонтерського руху, керівників вокзалу Одеса-Головна, представника прес-центру Одеської залізниці, представника військової комендатури на Одеській залізниці.

Представникам волонтерів запропоновано особисто ознайомитися з матеріалами розслідування, у т.ч. з інформацією камер відеоспостереження.

Цього ж дня за участі волонтерів проведено моніторинг інформації з камер відеоспостереження. Волонтерами було ідентифіковано трьох військовослужбовців, які перебували у залі очікування транзитних пасажирів уночі з 08.08.2015 на 09.08.2015 (у період часу з 23:32 год. до 05:00 год.). Дані пасажири були у цивільному одязі, тому при попередньому перегляді працівниками залізниці не були визначені. До працівників пасажирського вокзалу Одеса-Головна з проханням допомоги у даний період часу вони не звертались.

Уся вищевикладена інформація підтверджується записами архіваторів мовлення (робочі місця помічника начальника вокзалу та квиткового касира), записами камер відеоспостереження, які встановлено на території вокзального комплексу та поясненнями причетних працівників.

Для запобігання розповсюдженню у подальшому відверто перекручених фактів одеські залізничники звертаються з проханням до представників ЗМІ надалі ретельно перевіряти надану їм інформацію, а волонтерів просять не «піаритись» на актуальній соціально важливій для українців темі!

Одеські залізничники вимагають вибачень від волонтерів, які навмисне надають викривлену інформацію у ЗМІ.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool