Одеські залізничники проводять активну профілактичну роботу з попередження випадків невиробничого травматизму серед молоді

Жовтень 01, 2015 | Новини | Переглядів: 697 | Коментарі: 0

На Одеській залізниці у рамках місячника профілактично-роз’яснювальної роботи щодо попередження випадків невиробничого травматизму на залізничному транспорті було проведено низку зустрічей з учнями навчальних закладів, що розташовані неподалік об'єктів залізничної інфраструктури.

Головна мета цих зустрічей попередити випадки травмування (невиробничого травматизму) дітей шкільного віку та учнів і студентів, а також підвищити рівень профілактично - роз’яснювальної роботи щодо безпеки громадян на залізничному транспорті.

Зокрема спеціалісти з охорони праці локомотивного депо Котовськ провели серед учнів 5 – 8 класів загальноосвітньої школи І ступеню - гімназії та учнів 1 – 2 курсів Котовського професійного ліцею профілактичні заходи на тему: «Залізниця - зона підвищеної небезпеки».

Всього за період з 14 по 28 вересня поточного року було проведено сім лекцій профілактичного характеру про дотримання правил безпеки при знаходженні в зонах підвищеної небезпеки залізничного транспорту з демонстрацією відеофільмів «Дії громадян в зонах підвищеної небезпеки на залізничному транспорті», «Випадки травмування електричним струмом», «Випадки травмування на залізниці в 2015 році». На класних годинах спеціалісти з охорони праці обговорювали з молоддю питання безпечної поведінки на залізниці. На стендах у навчальних закладах було розміщено 20 пам'яток «Залізниця – зона підвищеної небезпеки».

За словами заступника начальника депо з експлуатації Володимира Кифорука: « Місячник з профілактики невиробничого травматизму, який наразі проводиться у всіх структурних підрозділах Укрзалізниці служить пересторогою як для дітей, так і для дорослих: батьків, педагогів, працівників транспорту, від яких багато в чому залежить безпека неповнолітніх, які мешкають поблизу об'єктів залізниці або опинилися тут за збігом обставин. Адже, порушуючи правила безпеки на залізниці, діти не тільки піддають небезпеці своє життя і здоров'я, але і спричиняють чимало ускладнень у роботі транспорту, загрожують безпеці руху поїздів, життю і здоров'ю пасажирів, збереженню вантажів та завдають психологічних травм локомотивним бригадам, які роблять усе можливе для недопущення наїзду на людину».

«Школа, в якій навчається моя старша донька знаходиться біля залізничних колій, тому я дуже вдячна, що, завдяки роботі залізничників, у дітей є нагода ще раз запам’ятати основні правила поведінки на залізничних коліях, подивитись відео фільми та відеоролики на цю тематику, послухати про нещасні випадки, які траплялися з дітьми, та усвідомити наскільки це небезпечно», - ділиться враженнями від заняття залізничників із молоддю мама учениці 6 класу Котовської гімназій Ганна Урсул.

Класний керівник 6 класу (ЗОШ 1 ступеню – гімназія) Світлана Чернецька
подякувала залізничникам за проведену з дітьми роботу, адже отримана інформація та знання – це профілактика трагічних подій на залізниці та здорова дитина в сім′ї.
Вчителі, учні та батьки подякували працівникам сектору з охорони праці локомотивного депо Котовськ за профілактичну роботу проведену на високому рівні, адже отримана інформація та знання молоді – це профілактика трагічних подій на залізниці у майбутньому.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool