Одеські залізничники посилюють боротьбу з порушеннями дисципліни серед працівників магістралі

Березень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 785 | Коментарі: 0

У 2013 році на Одеській залізниці було проведено 87 перевірок пасажирських поїздів в ході яких виявлено 182 безквиткових пасажира, провезення 780 кг надлишкової поклажі, 9 випадків фінансових порушень.

Усього за минулий рік за порушення трудової дисципліни на Одеській залізниці було звільнено 55 працівників (у тому числі за провезення безквиткових пасажирів), ще 164 працівники поїзних бригад отримали дисциплінарні стягнення. Крім того у чотирьох приміських поїздах працюють системи відеоспостереження, що дають змогу фіксувати та виявляти порушників фінансової дисципліни серед членів поїзних бригад. Силами працівників вокзалу Одеса-Головна регулярно здійснюється контроль посадки пасажирів у приміські поїзди. Проте навіть настільки жорсткі заходи із боротьби з безвідповідальністю та нехтуванням вимогами трудової дисципліни та законодавчими актами окремих працівників продовжують підривати авторитет робітників пасажирського господарства, служби приміських пасажирських перевезень та шкодять іміджу залізниці!
Саме тому, підтримуючи ініціативу голови Одеської обласної державної адміністрації Володимира Немировського, одеські залізничники починають масштабну акцію з виявлення та притягнення до відповідальності працівників поїзних бригад, вокзальних комплексів, лінійних станцій, що порушують вимоги законодавства та діючого трудового контракту. Залізничники закликають пасажирів фіксувати будь-які порушенням трудової дисципліни з боку працівників поїзних бригад: перевезення безквиткових пасажирів та надмірної ручної поклажі, допущення до поїздки пасажира без перевірки документа, що посвідчує особу тощо.
Усі випадки подібних порушень просимо відображати у книгах скарг і пропозицій, що є у начальника кожного поїзда на шляху прямування. Також можна прийти на особистий прийом до начальника вокзалу або пасажирського депо (працівники якого допустили порушення у роботі) або надсилати скарги або пропозиції на електронну адресу прес-центру залізниці cpress_od@ukr.net, де слід обов’язково вказати дату, час поїздки, номер поїзда, сполучення, номер вагону за можливості прізвище провідника, порушення виявлене пасажиром під час поїздки. Згідно з Законом України «Про звернення громадян» просимо вказувати прізвище, ім’я, по-батькові та контактний номер телефону для зворотного зв’язку для уточнення деталей в ході проведення службового розслідування у разі необхідності.
Слід зазначити, що працівники поїзних бригад двох пасажирських вагонних депо, вагонної дільниці, моторвагонних депо регулярно ознайомлюються під розпис в ході передрейсових інструктажів з інформацією щодо недопущення перевезення безквиткових пасажирів, надмірної ручної поклажі та недопущення до поїздки пасажира без перевірки документа, що посвідчує особу. Наразі активно проводяться перевірки роботи поїзних бригад керівництвом служби пасажирського господарства, дирекцій залізничних перевезень, пасажирських вагонних депо, моторвагонних депо залізниці.
Усі виявлені недоліки в роботі працівників пасажирського господарства, які обслуговують пасажирів в поїздах та на вокзалах будуть детально вивчатися. За результатами перевірок порушники будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення без можливості поновлення на роботі на залізничному транспорті.
Залізничники закликають пасажирів долучитися до цієї акції та взяти активну участь у виявленні порушників. Тільки свідома та активна громадська позиція допоможе разом подолати недисциплінованість серед окремих працівників залізниці, які відверто шкодять репутації професії залізничника та пасажирів, що не купують проїзні документи встановленим порядком.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool