Одеська залізниця зробить комфортнішими для інвалідів 30 станцій, Кіровоградщина в цьому списку

Квітень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 764 | Коментарі: 0

Починаючи з другого кварталу цього року Одеські залізничники планують вдосконалити наявні та встановити нові засоби, що зроблять перебування інвалідів на вокзалах та станціях зручнішим. Роботи заплановано виконати на 30 станціях.

Пандусами облаштують вхід до пасажирської будівлі станції Главани, острівну платформу станції Людмилівка та берегову платформу станції Трикратне. Пандусами з поручнями будуть облаштовані заїзд з привокзальної площі в центральний вхід вокзалу станції Кіровоград та заїзд з перону в центральний вхід вокзалу станції Новоукраїнка. Поручнями облаштують пандуси входу до пасажирської будівлі станції Цибулеве та Тимкове. Окрім того будуть переобладнані входи до залів підвищеного комфорту на станціях Вапнярка, Кодима, Затишшя та Балта.
Для пасажирів із вадами зору необхідну інформацію фахівці продублюють рельєфним літерно-цифровим або рельєфно-крапковим шрифтом (Брайля) на станціях Одеса-Головна, Херсон, Миколаїв, ім. Т.Шевченка, Вапнярка, Котовськ, Роздільна та інших. Інформаційними стендами про знаходження чергових груп відповідальних працівників групи допомоги будуть облаштовані станції Черкаси, Христинівка, Корсунь, Городище, Кам’янка, Фундукліївка, Цвіткове та Цибулеве. На вокзалах станцій Кіровоград та Олександрія будуть встановлені покажчики, що застосовуються у міжнародній практиці для позначення їх доступності для інвалідів. Також для людей із вадами зору першу та останню сходинки маршових сходів промаркують яскраво-жовтою фарбою з нанесенням покриття з гумового чи абразивного матеріалу на вокзалах станцій Вапнярка, Котовськ, Роздільна та Первомайськ-на-Бузі.
Для безперешкодного руху інвалідів між коліями будуть облаштовані переходи, зокрема на станції Людмилівка перехід з першої до другої платформи. На вокзалах Знам’янка, Кіровоград, Олександрія та Помічна проведуть облаштування платформ рельєфними обмежувальними смугами для безпечного руху людей з вадами зору. Вокзал станції Помічна буде обладнано кнопкою виклику персоналу на висоті зручній для користування інвалідів. На станції Кіровоград облаштують кімнату гігієни для інвалідів-колясочників.
Одеська залізниця постійно працює над створенням належних умов для доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів залізничної інфраструктури.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool