Одеська залізниця зазнала понад 145 млн. грн. збитків від приміських перевезень

Липень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 701 | Коментарі: 0

Одеська залізниця за 6 місяців поточного року зазнала збитків від приміських пасажирських перевезень на суму 145,2 млн. грн., що на 5,4% більше, ніж за відповідний період минулого року.

У приміському та дальньому сполученнях за вказаний період перевезено майже 1,6 млн. пасажирів пільгових категорій на суму 15,5 млн. грн., а компенсації отримано лише 10,2 млн. грн., тобто 66% від необхідної суми. Заборгованість органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування залізниці на цей час становить понад 5,3 млн. грн. Покриття витрат доходами становить лише 13,9%. Погіршує ситуацію в приміському секторі пасажирських перевезень заборгованість державних адміністрацій за пільгові перевезення 26 пільгових категорій громадян.
Найгірша ситуація по Вінницькій області, а саме відсоток компенсації складає – 35,4%, по місту Черкаси – 24,9%, по місту Олександрія – 25,2%.
Зокрема, по Одеській області лише за поточний рік заборгованість залізниці становить 2,6 млн. грн., з них – 2,1 млн. грн. заборгувала Одеська міська рада. Відсоток компенсації по області складає 86,2%, безпосередньо по місту Одеса – 57,2%.
*Довідка
Залізничники постійно звертаються до місцевих органів виконавчої влади з проханням закладати при формуванні бюджету достатні для організації приміських перевезень кошти, а також брати участь у придбанні рухомого складу для приміських перевезень у власному регіоні, що передбачено Законом України «Про залізничний транспорт».
Недоотримання компенсації за пільгові перевезення окремих категорій громадян створює суттєві перешкоди для забезпечення у повному обсязі придбання запасних частин та негативно впливає на технічний стан моторвагонного рухомого складу, який потребує негайного оновлення або ремонту. Звісно, що в такій критичній ситуації складно вести мову про покращення якості перевезень пасажирів у приміському сполученні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool