Одеська залізниця заощадила 450 тис. грн. завдяки світлодіодному освітленню у І кварталі 2017 року

Квітень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 754 | Коментарі: 0

Одеські залізничники проаналізували питання раціонального використання світлодіодної продукції (LED), яка поступила у філію протягом 2016-2017 рр.

Згідно з розрахунками, за перший квартал поточного року споживання електроенергії на потреби зовнішнього освітлення по всім підрозділам регіональної філії «Одеська залізниця» у порівнянні з 2016 роком скоротилися на 145,9 тис. кВт-г (-3,8%), що в грошовому еквіваленті становить 319,6 тис. грн. Обсяг економії електроенергії на внутрішнє освітлення становив орієнтовно 59,3 тис. кВт-г, що еквівалентно 129,8 тис. грн. Таким чином, за три місяці поточного року завдяки використанню світлодіодного освітлення на Одеській магістралі заощаджено майже 450 тис. грн. Річний економічний ефект по філії від використання світлодіодної продукції очікується у розмірі 1,5-1,6 млн. грн.
Оцінювали економічну ефективність впровадження світлодіодної продукції окремо від зовнішнього освітлення (станції, території, платформи, переїзди тощо) і внутрішнього освітлення будівель (приміщення, кабінети). Ефективність визначали за результатами першого кварталу 2017 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року, тобто до встановлення LED-ламп.

Найбільшу кількість LED-прожекторів отримала служба електропостачання магістралі (273 од.), а основну кількість LED-ламп – служба будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд (2 тис. 300 од.).

Для раціонального використання світлодіодної продукції в. о. начальника регіональної філії «Одеська залізниця» В’ячеслав Єрьомін надав доручення щодо її пріоритетного встановлення на робочих місцях, де залізничники працюють цілодобово (із тривалими технологічними процесами) з максимальним добовим витратами електроенергії на освітлення. Саме таким чином буде скорочено термін окупності такого освітлення і покращено умови праці залізничників.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool