Одеська залізниця закликає громадян бути уважними на об’єктах залізничної інфраструктури

Квітень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 667 | Коментарі: 0

На Одеській магістралі збільшилась кількість випадків травмування сторонніх громадян, що викликає стурбованість залізничників.

Через порушення громадянами правил безпеки на залізничному транспорті, зокрема, ходіння по колії та перехід колії у невстановленому місці тільки спочатку цього року на залізниці через власну необережність травмовано 29 осіб, 18 з яких із фатальними наслідками. За 2013 рік травмувалося 106 громадян, із них смертельно травмовано - 71 особу, на 2 менше, ніж у 2012 році. Збільшилася кількість травмованих на станціях – 63 випадки (49 у 2012 році) та зменшилася на перегонах - 43 (51 у 2012 році). Збільшилось травмування дітей віком до 16 років - 7 випадків проти 2 в 2012.
Найбільшу кількість випадків травмувань зафіксовано по Одеській дирекції залізничних перевезень – 34 випадки на станціях: Одеса-Застава1, Аккаржа, Буялик, Крижопіль, Дачна, Кремидівка, Вапнярка, Веселий Кут, Березівка, Слобідка, Білгород-Дністровський, Раухівка, Рудниця, Котовськ, Одеса-Головна, Одеса-Східна, Іллічівськ, Шабо, Кам’яний Міст, Любашівка, Карпово, Попелюхи, Роздільна.
Залізничники нагадують, що машиніст не в змозі моментально зупинити поїзд і в черговий раз закликають усіх бути максимально уважними. Переходити залізничну колію слід лише у встановлених місцях і перед тим, як ступити на колію, обов’язково потрібно впевнитися у відсутності поїзда (або локомотива, вагона, дрезини тощо). Тільки після цього почати перехід.
Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні слідкувати за світловою і звуковою сигналізацією. Навіть незначне на перший погляд порушення правил безпеки може призвести до трагедії. Особливу увагу щодо дотримання правил безпеки на об’єктах залізничної інфраструктури слід приділяти сім’ям, чиї оселі знаходяться неподалік колії. Батькам необхідно змалечку регулярно нагадувати дітлахам про високий рівень небезпеки перебування поблизу колії. З правилами безпеки громадян на залізничному транспорті України можна ознайомитися на залізничних вокзалах, у вагонах пасажирських і приміських поїздів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool