Одеська залізниця роз’яснює обставини ліквідації пожежі тепловозу в складі поїзда- 121 Київ - Миколаїв

Липень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 1050 | Коментарі: 0

9 липня 2015 року о 07:43 сталося загоряння тепловозу у складі пасажирського поїзда №121 сполученням Київ – Миколаїв. Поїзд зупинився на 209 км перегону Грейгове – Горохівка Херсонської дирекції залізничних перевезень Одеської залізниці. Постраждалих немає.

Машиніст тепловозу оперативно замовив пожежний поїзд для усунення пожежі. З метою попередження можливих наслідків поїзною бригадою провідників було організовано висадку пасажирів першого вагону за рухом поїзда і відведення їх на безпечну відстань. Черговий провідник першого вагону продовжував виконувати свої обов’язки, паралельно пильнуючи збереженість речей пасажирів. У позаштатній ситуації працівники залізничного транспорту діяли кваліфіковано і злагоджено, не допустивши розповсюдження вогню далі по локомотиву і на пасажирський вагон.

До моменту прибуття пожежного поїзда пожежу було фактично локалізовано і загрози розповсюдження вогню не було. За 20 хв. після виклику пожежний поїзд прибув на місце події. Повністю пожежу було ліквідовано силами локомотивної бригади та пожежного поїзда о 9:00. О 10:05 до складу поїзда було подано допоміжний локомотив. О 10:30 поїзд було відправлено до станції призначення Миколаїв.

На момент подачі допоміжного локомотиву на заміну несправному і не дочекавшись прибуття керівництва дирекції залізничних перевезень (для надання компетентних роз’яснень з порядку подальших дій пасажирів) більшість пасажирів самостійно покинули вагони з метою швидше дістатися до міста Миколаєва автотранспортом.

На жаль, пасажири не були вчасно поінформовані про те, що локомотивники та пожежники залізниці докладають максимальних зусиль для того, щоб оперативно усунути загоряння тепловозу, замінити локомотив та відправити поїзд до кінцевої станції.

Через подію було затримано поїзди №121 Київ – Миколаїв (на 3, 5 години) та №109 Львів – Херсон (1 год. 55). Причини загоряння наразі з’ясовуються.

Одеська залізниця приносить вибачення пасажирам поїзда №121 Київ-Миколаїв за недоліки в організації інформування пасажирів членами поїзної бригади у позаштатній ситуації.

За результатами службового розслідування винуватці будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Підсумки розслідування будуть доведені до громадськості.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool