Одеська залізниця перевезла понад 3,2 млн пільговиків

Жовтень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

Протягом 8 місяців поточного року Одеська залізниця перевезла більше 3,2 млн пасажирів пільгових категорій

 Серед пасажирів пільгових категорій найбільше було перевезено студентів (785 тис.), дітей віком до 14 років (437 тис. осіб), дітей-сиріт (10,1 тис.) та людей з обмеженими фізичними можливостями (інвалідів) 7,8 тис. осіб. Витрати Одеської залізниці на перевезення пасажирів пільгових категорій за вказаний період сягають 34,5 млн грн., а сума отриманої компенсації за пільгові перевезення за 8 місяців становить лише 13 млн грн., тобто 37,6%.
Одеська залізниця систематично недоотримує мільйони гривень і це за умов напруженої економічної ситуації та високого рівня зношеності рухомого складу. Проте залізничники усвідомлюють високий рівень відповідальності перед громадянами, які обирають зручність та переваги залізниці, а тому безвідмовно надають пільговий проїзд 26 категоріям громадян. Відповідно до Закону України «Про залізничний транспорт» збитки від перевезень окремих категорій громадян на пільгових умовах повинні компенсуватися за рахунок Державного або місцевого бюджетів.

*Довідково
Закон України «Про залізничний транспорт»
Стаття 9: Для захисту інтересів окремих категорій громадян на пасажирських перевезеннях можуть передбачатися пільгові тарифи. Збитки залізничного транспорту загального користування від їх використання відшкодовуються залізницям за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того, яким органом прийнято рішення щодо введення відповідних пільг.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool