Одеська залізниця отримала перший модернізований маневровий тепловоз

Грудень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 2391 | Коментарі: 0

Одеська залізниця отримала перший маневровий тепловоз ЧМЕ3 модернізований на Полтавському тепловозоремонтному заводі сумісно зі словацькими підрядниками у рамках галузевої програми з оновлення тепловозного парку.

Термін служби локомотива подовжено на 25 років, за техніко-економічними показниками це практично новий тепловоз, при цьому експлуатаційні витрати у 3-4 рази нижчі, ніж у звичайного тепловоза ЧМЕ3. До того ж вартість модернізації такого тепловоза на 30% дешевша за покупку нового. Від старого тепловоза серії ЧМЕ3 залишаються лише рама, візки, тягові двигуни та колісні пари, а решта агрегатів, вузлів та обладнання замінюють сучасним.
Для проведення модернізації залізничники підбирають тепловози термін експлуатації яких сягає від 25 років до 40 років, обладнання яких потребує капітального ремонту. Заплановано поставку ще п’яти модернізованих тепловозів: «Плануємо таким чином модернізовувати по 10-15 тепловозів на рік. У першу чергу модернізуємо маневрові тепловози приписки локомотивного депо Одеса-Сортувальна Одеської залізниці, які обслуговують порти – тут найнапруженіша маневрова робота і саме тут ми плануємо організувати базу з обслуговування модернізованих тепловозів», – зазначив перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко.
За його словами подібні проекти існують у Європі, реалізовуються в Естонії, Литві, Чехії, Словаччині, Росії, але даний проект модернізації тепловозів унікальний тим, що у словацькому проекті частина комплектації українського виробництва: генератор, компресор, радіатор, системи безпеки, радіостанції, система вентиляції та кондиціювання, тобто проект адаптовано для українського виробника.

Одеська залізниця отримала перший маневровий тепловоз ЧМЕ3 модернізований на Полтавському тепловозоремонтному заводі сумісно зі словацькими підрядниками у рамках галузевої програми з оновлення тепловозного парку.

Одеська залізниця отримала перший одернізований маневровий тепловоз

*Довідка
Усього на даний час на залізницях України експлуатуються понад 1,5 тис. тепловозів ЧМЕ3, термін експлуатації яких сягає 30 років і більше.
Здійснення модернізації тепловозів передбачено Національним планом дій на 2013 рік у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", який затверджено Указом Президента України від 12 березня 2013 року №128/2013.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool