Одеська залізниця не має жодних претензій до мешканців станції Мішкове, житло яких було отримано законним шляхом

Листопад 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1247 | Коментарі: 0

Наразі деякі засоби масової інформації поширюють недостовірну інформацію про те, що Одеська залізниця посягає на будівлі мешканців станції Мішкове і для цього навіть подала позов до суду. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі ОЗД

Насправді ж Одеська залізниця згідно з Державним актом на право постійного користування від 2000 року є єдиним законним користувачем земельної ділянки, на якій розташовані будівлі мешканців станції Мішкове. Тому про захоплення земельних ділянок залізницею не може бути й мови, адже ця земля на законних підставах належить Одеській залізниці.
Після 2000 року будівлі по станції Мішкове були приватизовані мешканцями.
Також залізниця запропонувала мешканцям даних будівель можливість укладення договору земельного сервітуту, тобто договору сумісного землекористування, що в даному разі є єдиним механізмом, який може вирішити проблему того, що земля під будівлями не належить мешканцям. Однак мешканці станції Мішкове даною пропозицією нехтують. Навіть більше того, деякі мешканці не тільки не прагнуть стати законними співкористувачами земельних ділянок, на яких знаходяться будівлі, а й самовільно, всупереч чинному законодавству, забудовують землю, яка належить Одеській залізниці.
На початку поточного року була проведена сумісна комісія залізниці та управління Державного комітету України із земельних ресурсів Миколаївської області, в ході якої було виявлено низку об’єктів, які незаконно побудовано на даній землі. Тому Одеська залізниця вимушена була подати позов до районного суду міста Миколаєва для захисту своїх прав. На засідання з питання незаконної забудови відповідачі не з’являються.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool