Одеська залізниця: діючий графік руху забезпечує ритмічну роботу мережі залізниць

Червень 11, 2015 | Новини | Переглядів: 715 | Коментарі: 0

Останнім часом пасажири, звертаючись через офіційний сайт Укрзалізниці, стали частіше цікавитися можливостями зміни діючого графіку руху пасажирських поїздів.

Громадяни пропонують змінити час прибуття/відправлення поїзда на «зручний» або призначити додатковий поїзд.
Зокрема, Сергій з Миколаєва у березні поточного року поцікавився, коли залізничники так розроблять графік руху поїзда Київ-Миколаїв, щоб прибуття з Києва до Миколаєва було зранку. Залізничники отримали багато подібних звернень. Працівники служби пасажирського господарства та служби перевезень проаналізували діючий графік та знайшли можливість з квітня змінити розклад руху швидкого поїзда №121/122 сполученням «Київ-Миколаїв».
Студентка Дніпропетровського вишу Ганна пропонує залізничникам запустити електропоїзд сполученням «Миколаїв – Дніпропетровськ». Для запуску цього поїзда одеські залізничники ведуть відповідні переговори з Укрзалізницею, адже маршрут має високу соціальну значимість.
Дмитро зі Львова вважає необхідним запуск прямого поїзда сполученням «Кіровоград-Львів», адже пасажиру доводиться кілька разів на місяць діставатися до Кіровограда зі Знам’янки з пересадкою на автобусі чи електричці. Однак залізничники змушені відмовити: «Зміна маршруту поїздів Львівського напрямку, які у діючому графіку прямують через станцію Знам’янка – Пасажирська на Кіровоград збільшить відстань, час на шляху прямування і вартість проїзду. Крім того, транзитні поїзди №21/22 сполученням «Донецьк – Львів» та 127/128 «Кременчук – Львів», які курсували через місто Кіровоград були відмінені Донецькою та Південною залізницями через їх збитковість.
Кожне звернення керівництво Одеської залізниці уважно розглядає, проте залізничники не в змозі розробити такий графік руху поїздів, який задовольнив би усіх пасажирів. Зміни діючого графіку руху співвідносяться із пропозиціями пасажирів, лише виходячи із фактичних можливостей. На літній період 2015 року передбачено курсування 87 пар пасажирських поїздів, а час прибуття та відправлення кожного з них суворо регламентовано і затверджено Укрзалізницею.
Графік руху поїздів – це складний нормативно-технологічний документ, дотримання якого забезпечує ритмічну, злагоджену роботу мережі залізниць у цілому!
Одночасно з перевезеннями пасажирів та вантажів залізничники повинні забезпечити безпеку руху поїздів, ефективно використовувати пропускну і провізну спроможність дільниць, переробної спроможності станцій, раціонально використовувати рухомий склад, дотримувати тривалість роботи локомотивних бригад, проводити ремонти колії та споруд. Графік руху об’єднує й організовує роботу усіх станцій, лінійних підрозділів локомотивного, вагонного, пасажирського господарств, дільниць і напрямків у єдиний транспортний конвеєр.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool