Одеса: затримано грабіжника-мопедиста

Вересень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 974 | Коментарі: 0

За скоєння більше десятка крадіжок співробітниками міліції затриманий 32-річний одесит, який обирав у якості жертв жінок-водіїв.

Зловмисник придумав досить оригінальну схему вчинення злочинів. Він пересувався центральними вулицями Одеси на мопеді, зупинявся на перехрестях, коли на світлофорі загоралося червоне світло, і шукав автомобілі з жінками-водіями. Якщо вікно машини було відкрите, а на пасажирському сидінні лежала сумочка, то мопедист розумів: ось вона, удача! Спритним рухом руки він забирав чужі речі через відкрите вікно і тікав. Враховуючи завантаженість вулиць центральної частини Одеси, на машині наздогнати мопед неможливо. А оскільки мисливець за жіночими сумочками одягав темну куртку і кепку, то його прикмети запам'ятати було проблематично. Так само він діяв і в автомобільних заторах: забирав сумочку і від'їжджав - між автомобілів, по зустрічній смузі, або виїжджав на тротуар.

Зловмисник забирав гроші, дорогі телефони, які можна швидко продати. А те, що не становило для нього цінності - дешеві мобільники, документи, закопував у безлюдному місці на території Приморського району.

Коли співробітники міліції затримали підозрюваного, він зізнався у скоєнні злочинів і показав, де заховав викрадені речі. Там знаходилися десять паспортів, документи на автомобілі, кредитні картки, ключі від квартир і машин.

Від рук цієї людини постраждали як мінімум 12 жінок. Не виключено, що потерпілих набагато більше, просто не всі зверталися до міліції.

Відносно затриманого розпочато кримінальне провадження згідно ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 6-ти років.

Працівники міліції звертаються до громадян, які постраждали від дій даної людини, з проханням звертатися до Приморського райвідділу міліції або за телефоном «102».

 

Прес-служба Одеського міського управління міліції


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool