Одеса: триває розгортання пункту збору рятувальників для оперативного реагування (ВІДЕО)

Червень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 716 | Коментарі: 0

Поблизу села Орловка Одеської області відбувається розгортання пункту збору рятувальників для оперативного реагування на можливі підтоплення населених пунктів на українській ділянці ріки Дунай.

  На сьогоднішній день на місці зосереджено 14 одиниць техніки, плавзасобів та насосного обладнання, 46 чоловік особового складу Ізмаїльського зведеного загону. Також рятувальники розгорнули наметове містечко для несення служби особовим складом та організації прийому постраждалого населення на 100 осіб. Здійснюється поступове нарощування сил та засобів для належного функціонування пункту життєзабезпечення. Від аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління організовано висування до місця дислокації наметового містечка 4 одиниць важкої інженерної техніки, в тому числі пересувний пункт управління ГУ ДСНС в Одеській області, МАЗ-537 з трейлером для доставки плаваючого транспортера та пересувна електростанція. Тим часом у Кілійському районі (3 км на північний схід від м. Кілія) цієї доби сплановано розгортання наметового табору Білгород-Дністровського зведеного загону на 250 чоловік особового складу і пункту прийому постраждалого населення на 100 чоловік. Загалом протягом найближчих днів в Одеській області буде сконцентровано 1200 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 400 одиниць спеціальної техніки, у тому числі 123 плавзасоби та 200 одиниць потужного насосного обладнання, три вертольоти. Станом на 12 червня 2013 року хвиля паводку підійшла до румунського м. Оршова (820 км до українського кордону) і зараз наповнюється водосховище Джордап 1, Джордап 2. На українській ділянці Дунаю рівні води склали: Рені – 367 см (+8), Ізмаїл - 256 см (+5), , Кілія -148 см (+3) Вилкове -133 см (+3) над нулем постів. До небезпечних відміток відповідно залишилося: 168, 114, 117, 22 см відповідно. У найближчі 2-3 дні очікується, що рівні води підвищаться на 5-30 см. У разі збільшення величини попусків водосховищами Джордап 1, Джордап 2 до середини третьої декади червня на українській ділянці Дунаю передбачається проходження максимальних рівнів води. За прогнозами, вони будуть нижчими, ніж небезпечні відмітки і складуть: Рені - 480-520 см (критичний рівень 535 см), Ізмаїл -320-360 см (критичний рівень 370 см), Кілія - 190-210см (критичний рівень 265 см), Вилкове - 145-155 см (критичний рівень 155 см). У Вилковому за наявності високої водності та впливу нагінних вітрів можливе досягнення небезпечного рівня води. Водночас метеорологи прогнозують, що найвищий рівень води на румунській ділянці р. Дунай, яка йде з Угорщини, буде 16 червня. ГУ ДСНС України в Одеській області спільно з Дунайською гідрометеорологічною обсерваторією, Одеським обласним управлінням водних ресурсів та Дунайським басейновим управлінням водних ресурсів постійно проводять моніторинг за станом р. Дунай, повідомляє сайт ДСНС України.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool