Одеса: майже 2000 залізничників пройшли навчання

Березень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 1000 | Коментарі: 0

За 2011-2012 рр. у Дорожньому учбово-методичному центрі охорони праці було проведено навчання для 1982 працівників Одеської залізниці (посадових осіб, спеціалістів, членів комісій з перевірки знань з питань охорони праці). Сьогодні навчання з питань охорони праці є найважливішим засобом профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань.

Минулого року Центр впровадив дистанційне навчання. Заняття проводяться дистанційно з учбової аудиторії Центру в учбові класи регіональних обчислювальних центрів Одеси, Котовська, Шевченко, Знам’янки, Херсона за допомогою спеціального обладнання. У ході занять присутні переглядають учбові матеріали: слайди, анімації, відеофільми, відео уроки, веб-сторінки і одночасно мають змогу їх обговорювати. Нещодавно в систему дистанційного навчання експериментально введено тестові завдання з електробезпеки й за Правилами технічної експлуатації електроустановок споживачів (нова редакція 2012).
Сучасний Дорожній учбово-методичний центр охорони праці Одеської залізниці обладнано усім необхідним, щоб цікаво, у доступній формі навчити або перевірити життєво важливі знання у залізничників, які відповідають за охорону праці на структурних підрозділах залізниці. Для успішного вивчення основних вимог та правил безпеки у Центрі є учбові посібники (плакати, схеми, стенди, відеофільми), технічні засоби (інтерактивна дошка, проектор), тренажер штучного дихання та непрямого масажу серця «Фантом 4П», законодавчі нормативно-правові акти та Державні міжгалузеві і галузеві нормативні акти про охорону праці, методична та довідкова література. Інтерактивна дошка SMART Board, якою оснащено учбову аудиторію Центру, дозволяє викладачам супроводжувати свої лекції ілюстративним матеріалом: фото, відео, слайдами, флеш-мультиплікацією, що сприяє поглибленому запам’ятовуванню учбового матеріалу.
Бажаючі мають змогу перевірити свої знання, вивчити учбовий матеріал та підготуватись до тестування в комісії з перевірки знань завдяки розміщеним на сайті (http://safety-rtc.com) центру тестам з питань охорони праці, електробезпеки, питань технічної експлуатації електроустановок. Тести розроблені таким чином, що відвідувач сайту може переглянути результати своїх знань і, за необхідності, вивчити правильні відповіді, що дає змогу якісніше підготувати слухачів.
Для пасажирів залізничного транспорту й громадян, що у повсякденному житті стикаються з інфраструктурою на головному екрані вокзалу Одеса-Головна періодично транслюються фільми «Безпека на залізничних переїздах» та «Звернення керівництва залізниці до пасажирів залізничного транспорту», які створили працівники центру.
«Постійне вдосконалення якості навчання працівників, інформування населення через засоби масової інформації, за допомогою інформаційних плакатів, знаків біля залізничних колій, акцій в навчальних закладах дають позитивний результат профілактики виробничого та невиробничого травматизму на Одеській залізниці», - зазначив начальник Дорожнього учбово-методичного центру охорони праці Павло Волк.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool