Очільники області перевірили готовність підрозділів пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини до дій за призначенням

Березень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

12 березня Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій з робочим візитом відвідали голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Олександр Петік та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

 Мета поїздки – детальне ознайомлення з діяльністю та технічним оснащенням Служби порятунку Кіровоградщини. Тож, під час відвідування начальник Управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак докладно ознайомив очільників області із завданнями, досягненнями та планами у подальшій діяльності.
Зокрема, Віктор Федорчак повідомив, що рятувальники області перебувають у постійній готовності до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації. Задля цього Управлінням ДСНС систематично проводяться тактичні навчання, заняття, практичні відпрацювання вірогідних надзвичайних ситуацій та раптові перевірки сил та засобів підрозділів за сигналом «Збір-аварія». Остання така перевірка Кіровоградського гарнізону відбулася напередодні.
Після цього гостей ознайомили з обласним Управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій. Тут при в’їзді знаходиться Каплиця Пресвятої Богородиці, зведена останніми роками. Під час відвідин державної пожежно-рятувальної частини №1 відбулося ознайомлення з умовами, у яких несуть службу кіровоградські рятувальники. Частина не так давно реконструйована і має якісне технічне оснащення та внутрішнє оздоблення. Цьогорічним надбанням рятувальників є спортивна зала, загальною площею 200 м кв, що обладнана сучасними тренажерами. Також гостям продемонстрували будівлю майбутнього кризового центру, що розташований на території Управління. Після ознайомлення з буднями пожежно-рятувальної служби керівники області відвідали пожежно-технічну виставку-музей, де впродовж її роботи з історією рятувальної справи Кіровоградщини познайомилася 71 тисяча людей.
Далі – переїзд до будівлі аварійно-рятувального загону спецпризначення та відвідування як приміщень загону, так і сучасного Консультаційного центру, зведеного у вересні минулого року та створеного для надання допомоги громадянам з питань цивільного захисту та пожежної безпеки. Оглянули гості і оснащений за останнім словом науки медичний центр, де надається кваліфікована лікарська допомога рятувальникам, ветеранам служби та членам їх сімей.
Також керівництво області ознайомилося з практичною діяльністю рятувальників, зокрема, - з роботою пересувного пункту управління, необхідного для організації дій при ліквідації надзвичайних ситуацій та табору життєзабезпечення, призначеного для створення необхідного мінімуму для життя та надання медичної допомоги в зоні надзвичайної ситуації, як рятувальникам, так і цивільному населенню. До складу табору життєзабезпечення входить також польова церква, потрібна для того, щоб в умовах реальної надзвичайної ситуації була можливість отримати підтримку духовної особи. Оглянули очільники обласної влади і пожежно-рятувальну та інженерну техніку, що знаходиться на озброєнні рятувальників і залучається до ліквідації надзвичайних подій та ситуацій різного характеру.
На цьому робоча поїздка завершилася. Коментуючи захід, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Олександр Петік відзначив, що колектив рятувальників Кіровоградщини, завдяки своїй організованості та підходу керівництва, є потужним бойовим гарнізоном, готовим до виконання дій за призначенням для захисту населення і території області від загроз природного і техногенного характеру. В свою чергу, начальник Управління ДСНС генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак запевнив керівництво області, що рятувальники і надалі робитимуть все можливе, щоб кожен мешканець Кіровоградщини почувався захищеним від будь-яких надзвичайних ситуацій.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool