Обласна влада хоче насильно об’єднати громади в Новоархангельському районі,- Сергій Ларін

Травень 31, 2016 | Новини | Переглядів: 1328 | Коментарі: 0

Попри те, що жителі Новоархангельського району висловилися проти об’єднання громад, влада регіону продовжує наполягати на своєму, про це повідомляє КП

Згідно з оприлюдненим проектом рішення обласної ради, у районі мають намір створити три об’єднані громади: Новоархангельську, Надлацьку і Підвисоцьку.

- Ми адресували голові районної ради листа, у якому просили повідомити, які сільські громади готові до об’єднання. У відповіді, яку ми отримали, голова райради повідомив, що люди в цілому вважають дочасним об’єднання громад. Інакше кажучи, вони проти об’єднання. І позиція людей відома ще з лютого-місяця. Однак обласна влада ігнорує думку жителів району. Фактично в області продовжується насильницьке об’єднання громад, – зазначила представник «Опозиційного блоку» у Новоархангельському районі Світлана Табулинська.

Народний депутат Сергій Ларін неодноразово зазначав, що проти насильницького об’єднання громад. Більше того, нинішній процес децентралізації парламентарій називає відвертою підміною понять.

- Основна вимога «Опозиційного блоку» – об’єднання громад має відбуватися добровільно. Влада зобов’язана припинити грати в підміну понять. Те, що зараз відбувається на місцях, до реальної децентралізації ніякого відношення не має, – наголошує він. – Фактично під соусом децентралізації, у селах «оптимізують», а насправді, закривають соціально-важливі об’єкти: школи, ФАПи і так далі.

Сергій Ларін пояснює, насамперед нині необхідно розблокувати процес внесення змін до Конституції в частині розширення повноважень місцевого самоврядування.

– Це перше, що треба зробити. Друге – прискорити податкову і бюджетну реформи. Дати, нарешті, громадам реальні права, повноваження і владу, а не те, що пропонує сьогодні Банкова, аби все зосередити у своїх руках, – підсумував народний депутат.

Ірина Іванова


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool