Нутрієводство - новий вид тваринництва Кіровоградської виправної колонії

Листопад 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1377 | Коментарі: 0

У Кіровоградській виправній колонії обласного управління (№ 6) недавно з’явилося довгоочікуване потомство - вісімнадцятеро щенят нутрій побачило світ. З придбаними раніше тваринками, на сьогоднішній день їх уже більше півсотні.

Всі дорослі тварини доглянуті і здорові, їх зовнішній вигляд є підтвердженням цього: у них міцні різці яскраво-оранжевого кольору та густе блискуче хутро, довжина їх тіл сягає до 50-ти сантиметрів, а вага коливається в залежності від статі від 5 до 8 кілограмів.
Адміністрація установи ініціювала розведення нутрій навесні цього року, адже ці напівводяні гризуни - невибагливі, та, разом з тим, їх м'ясо за поживністю і дієтичним властивостями не поступається кролятині.
Один із засуджених, який доглядає за тваринками, із захопленням ділиться враженнями: «На перший погляд, нутрія може здатись несимпатичною, дехто її порівнює із щуром, але коли почнеш за нею доглядати, добре придивишся, одразу стає зрозуміло, що вона, на подив, спокійна і охайна».
Сподіваємось, що розведення нутрій в колонії у подальшому залишиться не лише цікавим, а й рентабельним видом тваринництва.

Вікторія Балазюк, ст. інспектор ГКАР Кіровоградської виправної колонії управління ДПтСУ в області (№ 6)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool