Новомиргородський район: рятувальники відвідали родини переселенців

Жовтень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 855 | Коментарі: 0

З початку проведення антитерористичної операції на сході України Кіровоградщина вже прийняла понад 11 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Обласний штаб з питань переселенців, до якого входять також представники пожено-рятувальної служби, продовжує активно підтримувати родини, які не з власної волі опинились у скрутному становищі. Варто сказати, що працівники служби порятунку області не лише надають консультативну допомогу безпосередньо у штабі, а й постійно відвідують вимушених переселенців на їх новому місці проживання з тим, щоб підтримати, дізнатись про їх потреби, надати психологічну допомогу. Так, 9 жовтня працівники Управління ДСНС в області відвідали декілька родин внутрішньо переміщених громадян, які нині мешкають у Новомиргородському районі.

Алла Нетреба приїхала півроку тому з родиною до своєї мами у село Костянтинівка із Зугреса Донецької області, оскільки не хотіла ризикувати життям свої маленьких дітей. Зараз її донька спокійно ходить до місцевої школи, має нових друзів. Головне, що усі найдорожчі люди – мама, тато, бабуся – поряд. А два місяці тому у неї народився братик. Проте Алла не полишає надію, що невдовзі все-таки повернеться назад, адже там залишився її дім, друзі. Жінка розповідає, що часто телефонує до Зугресу, спілкується з подругами й знайомими, дізнається новини.

Думкою про повернення до Донецька живе сьогодні й літнє подружжя з Андріївки. Чоловік та дружина з молодшою донькою та онукою вже більше року живуть у будинку своїх родичів. І хоч зустріли їх на Новомиргородщині дуже привітно, мають уже багато нових хороших знайомих, які їх підтримують, проте сумують за рідним містом, домом, знайомими й друзями, поряд з якими прожили більше сорока років.

Розповідають, що вже б і повернулись, але залишаються тут через онуку, яка навчається у дев’ятому класі. Ось закінчить, тоді й подумають про переїзд. Шкодуть лише про одне, що на схилі літ доля змусила поневірятись, шукати прихистку далеко від рідного дому, а мріяли ж колись про спокійну старість поряд з дітьми та онуками.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool