Новий навчальний рік розпочався для 3,4 тис. майбутніх залізничників Одеської магістралі

Вересень 02, 2014 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Молодих спеціалістів залізничних професій готують у двох профільних навчальних закладах: Одеському коледжі транспортних технологій та Миколаївському технікумі залізничного транспорту ім. В.М. Образцова.

Особливою популярністю серед нинішніх першокурсників Одеського коледжу транспортних технологій користуються спеціальності «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті» (91 зарахований першокурсник) та «Технічне обслуговування, ремонт та експлуатація тягового рухомого складу» (67 першокурсників). Цьогоріч до навчання тут приступають понад 1 тис. 542 тис. студентів, серед яких 363 першокурсники.
Миколаївський технікум залізничного транспорту ім. В.М. Образцова обрали 187 студентів-першокурсників. Технікум наразі нараховує 1 тис. 267 майбутніх фахівців-залізничників. Студенти здобувають спеціальності механіка, електромеханіка, техніка-електромеханіка, техніка-технолога, техніка-колійника залежно від обраного напрямку навчання.
За даними служби кадрів та соціальної політики Одеської залізниці у 2014 році на залізниці були працевлаштовані 147 випускників даних профільних навчальних закладів.
Кваліфікованих робітників-залізничників готує Знам’янське професійно-технічне училище № 12 та Одеське професійне училище залізничного транспорту та будівництва. У Знам’янському професійно-технічному училищі навчаються 394 учні, з яких 87 першокурсників. Найбільше тут охочих опанувати престижну професію помічника машиніста. Кількість вступаючих до Одеського професійного училища залізничного транспорту та будівництва залишилася на рівні минулого року і становить 166 учнів першого курсу; 85 з яких прагнуть здобути професію провідника пасажирського вагону. Усього в училищі навчається 260 майбутніх залізничників. За словами керівництва училищ цього року згідно з рішенням Міністерства освіти України прийом документів продовжено до 1 жовтня.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool