Нові обставини для проведення податкових перевірок

Лютий 05, 2014 | Новини | Переглядів: 1035 | Коментарі: 0

Обставини для проведення позапланових перевірок оновлено.

Згідно змін до Податкового кодексу України, які набули чинності з 01.01.2014 р., передбачено додаткові обставини проведення перевірок., пов'язані з ненаданням платником пояснень і їх документальних підтверджень на письмовий запит контролюючого органу протягом 10 робочих днів з дня його отримання.
Зокрема, якщо за наслідками перевірок інших платників податків або отримання податкової інформації виявлено факти, що свідчать про можливі порушення цим платником податкового, валютного та іншого законодавства, то такі можливі порушення зазначаються у запиті. Якщо виявлено недостовірність даних у податкових деклараціях, поданих платником податків, то в запиті зазначають виявлені недостовірності та декларацію, в якій вони виявлені.
Крім того, якщо стосовно платника податку подано скаргу про ненадання ним податкової накладної покупцю або про заповнення накладної з порушенням, то в запиті зазначається інформація з такої скарги або про допущене порушення.
Новою обставиною для проведення позапланової перевірки, передбаченою внесеними змінами до ст. 78 Податкового кодексу, є закриття постійного представництва чи відокремленого підрозділу юридичної особи, у тому числі іноземної компанії, організації.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool