Нове прізвище - новий закордонний паспорт

Вересень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 687 | Коментарі: 0

Термін дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон становить 10 років, обмін документа здійснюється по закінченню цього строку. Втім, є низка випадків обміну закордонного паспорта завчасно, зокрема у зв’язку зі зміною прізвища, ім’я та по батькові.

Прізвище, ім’я або по батькові можуть бути замінені у разі усиновлення, реєстрації шлюбу, його розірвання або визнання недійсним. Після отримання відповідних документів в органах юстиції, особа протягом місяця повинна подати документи на обмін паспорта громадянина України до територіального підрозділу Управління Державної міграційної служби в області за місцем реєстрації.

Обов’язковому обміну підлягає у таких випадках і закордонний паспорт, оскільки відповідно до Цивільного кодексу України визначено, що фізична особа набуває права та обов’язки і здійснює їх виключно під своїм ім’ям. Паспорт для виїзду за кордон згідно постанови Кабінету Міністрів України № 152 вважається недійсним та підлягає знищенню у разі, коли він підлягає обміну у зв’язку зі зміною прізвища, ім’я та по батькові.

Для обміну закордонного паспорта до підрозділів УДМС в області подається паспорт громадянина України та реєстраційний номер облікової картки платника податків на нове прізвище, ім’я та по батькові, також паспорт громадянина України для виїзду за кордон на попереднє прізвище, ім’я або по батькові для знищення.

УДМС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool