Нова казкова історія у Кіровограді

Вересень 19, 2015 | Новини | Переглядів: 1254 | Коментарі: 0

Вже 45 років поспіль, щоосені, театральна Кіровоградщина радо зустрічає учасників Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», яке присвячується корифеям українського професійного театру. Цього разу учасники свята вшановуватимуть славетного театрального діяча - Марка Лукича Кропивницького.

Колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок теж є постійним учасником театрального форуму. А починаючи з 2010 року, на своїй сцені, в рамках Свята, лялькарі теж проводять міні-фестиваль театрів ляльок.

Цього року, формат Свята для театру ляльок розширився до міжнародного, бо крім українських колективів (з Києва, Запоріжжя, Кривого Рогу, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернігова), у фестивалі візьмуть участь і колеги з Литви та Грузії.
Паневежиський театр ляльок на колесах (єдиний на теренах Європи у такому форматі) щоліта відвідує юних глядачів у фургончику, запряженому парою чудових коней. І цей фургончик в одну мить перетворюється на театральну сцену, де і розгортаються різні казкові події. Директор театру, Антанас Маркуцкіс, у 2003 році в Копенгагені був удостоєний Міжнародної премії
Г.-Х. Андерсена.

Батумський державний театр ляльок і юного глядача теж є постійним гостем і учасником багатьох міжнародних театральних фестивалів, у тому числі на теренах України. Його оригінальні постановки завжди відзначалися вагомими нагородами і дипломами.

Обидва колективи представлять кіровоградським глядачам виставу за казкою Ш.Перо «Червона Шапочка», але сценічні версії відомого твору у виконанні закордонних митців значно відрізняються.

Починаючи з 23 вересня, двічі й тричі на день, на сцені кіровоградських лялькарів розгортатиметься, нова цікава казкова історія.

Нова казкова історія у Кіровограді
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool