НКРЕКП встановила нові тарифи на електроенергію, що відпускається населенню

Лютий 26, 2015 | Новини | Переглядів: 1265 | Коментарі: 0

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оптимізувала тарифи на електроенергію, що відпускається населенню, з метою поступової ліквідації перехресного субсидування населення за рахунок інших споживачів.

Станом на 1 січня 2015 року населення оплачує лише 21,3 % фактичних витрат на виробництво, передачу та постачання електричної енергії. У зв’язку з цим роздрібні тарифи на електричну енергію для непобутових споживачів України є фактично завищеними, внаслідок чого постійно збільшується кінцева ціна на всі їх товари та послуги (більшість продуктів харчування, промислових виробів, побутових та інших послуг, у яких питома вага електроенергії займає значну частку).

З урахуванням вимог Коаліційної угоди, укладеної учасниками коаліції депутатських фракцій Верховної Ради України VIII скликання, та з метою ліквідації перехресного субсидування населення за рахунок інших споживачів Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла рішення щодо поетапного підвищення тарифів на електроенергію, яка відпускається населенню.

Зазначене рішення передбачає підвищення тарифів на електроенергію для населення в п’ять етапів протягом двох років.

На першому етапі, починаючи з 01 квітня 2015 року, тариф на електричну енергію для населення підвищується в середньому за умови споживання у місяць:

50 кВт∙год - на 3 грн; 100 кВт∙год - на 6 грн; 150 кВт∙год - на 22 грн.

Отож з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на електроенергію для населення підвищать на 19%  - до 36,6 коп. за кВт/год. Відповідний тариф буде діяти на обсяг електроенергії до 100 кВт/год на місяць. Середній тариф споживання (від 100 кВт/год до 600 кВт/год на місяць) підвищать на 50% - із 21,1 коп. за кВт/год до 63,00 коп. за кВт/год. Максимальний тариф споживання (понад 600 кВт/год на місяць) передбачається підвищити на 5% (на 6,7 коп. за кВт/год) - до 140,7 коп. за кВт/год. Загалом протягом двох років, до березня 2017-го, тарифи на світло дорожчатимуть у п'ять етапів і зростуть у 3,5 разу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool