Кіровоград: правоохоронці поклали край злочинним діям Інтернет-шахрайки

Червень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 0

Працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили 39-річну жительку обласного центру у скоєнні шахрайства стосовно користувачів одного із веб-ресурсів, що надає послуги з розміщення інформації щодо продажу різноманітних товарів та пошуку роботи.

Раніше зловмисниця вже була засудження за скоєння подібного злочину до 3 років умовно. Нині їй загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.
У ході проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що підозрювана наприкінці минулого року, перебуваючи в одному із Інтернет-клубів Кіровоград, зареєструвалася на сайті безкоштовних оголошень. Аби мати можливість спілкуватися із потенційними клієнтами, жінка вказала електронну адресу для листування, яку створила заздалегідь.
Після цього, зловмисниця розмістила на даному веб-ресурсі оголошення про продаж жилеток з хутра, а також додала фото товару, якого у неї не було і намірів здійснювати його поставки потенційним покупцям вона, звичайно ж, не мала.
Через деякий час пропозицією шахрайки зацікавилася жителька столиці. Шляхом електронного смс-листування та телефонних переговорів киянка погодила з «продавчинею», яка представилася вигаданим ім᾿ям, ціну на вказаний товар, умови його оплати та доставки. Потім довірлива клієнтка перерахувала на платіжну картку, рахунок якої вказала зловмисниця, кошти у сумі майже 2,5 тисячі гривень.
- Як з᾿ясувалося, шахрайка скористалася банківською карткою, яку разом із паперовим конвертом, де був вказаний пін-код доступу до рахунку, випадково знайшла на території парку в обласному центрі. Картка була відкрита на ім᾿я 31-річного кіровоградця, який, ймовірно, загубив її, але не чомусь не заблокував – розповів начальник СБК УМВС в області Олександр Ляпун.
«Зловмисниця зняла отриманні гроші і розпорядилася ними на власний розсуд, при цьому, будь-який зв’язок із клієнткою припинила. Не отримавши бажаного товару, ошукана потерпіла звернулася в міліцію із відповідною заявою. Правоохоронці відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), та у результаті проведення слідчих дій вийшли на слід підозрюваної. Наразі матеріали досудового розслідування направлені до суду» – повідомив керівник міліцейського підрозділу.
Правоохоронці постійно вживають заходів щодо викриття подібних шахрайств. Так, наприклад, в період із 1 по 30 червня працівники міліції Кіровоградщини проводять цільову оперативно-профілактичну операцію під умовною назвою «Трикстер», яка спрямована на виявлення осіб, причетних до заволодіння коштами громадян у сфері електронної комерції, та припинення їх протиправних дій. Працівники міліції наголошують, що охочим отримати «легкі» гроші, доведеться відповідати за свої вчинки, адже за такі діяння законодавством передбачено кримінальну відповідальність.
СЗГ УМВС України
в Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool