«Невідома країна» Броніслава Куманського (ФОТО)

Жовтень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 1084 | Коментарі: 0

8 жовтня 2014 року в рамках роботи «Літературної вітальні» в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася презентація літературно-художнього видання заслуженого журналіста України, мистецтвознавця Броніслава Петровича Куманського «Terra incognita».

Це вже не перша зустріч Броніслава Петровича в стінах музею. Гості таких заходів мали змогу бути присутніми на презентації інших видань шанованого і знаного в місті Кіровограді мистецтвознавця Броніслава Куманського.
«Terra incognita» - це вже шоста книга відомого журналіста. В ній автор, з присутнім йому гумором, іронією та подекуди сарказмом від нібито листуванням якогось дипломата зі своїм шефом описує якусь чудернацьку, невідому країну. А ця країна і є алегоричне зображення України доби «царювання» Віктора Януковича. Броніслав Петрович зачитував деякі уривки з книги, коментуючи їх для відвідувачів заходу і тим самим змушував задуматися, впізнати ту чи іншу зображену особу, зрозуміти до якого стану призвело керування країною таких чиновників. Цим сатиричним памфлетом він застерігає нас, українців, від повторення помилок, яких вони допускали під час усіх попередніх виборів. Недарма для обкладинки книги автор обрав офорт Франсіско Гойї «Сон розуму народжує чудовиськ» (із серії «Капрічос»).
На завершення зустрічі Броніслав Петрович зачитав авторський вірш
сатиричного спрямування «Сказка о чудаке и рыбке», беручи за основу однойменну поему О.С.Пушкіна та поділився своїми планами на майбутнє.
Презентація книги пройшла в родинній та доброзичливій атмосфері, зібрала найближчих друзів та шанувальників таланту Броніслава Куманського. Наприкінці заходу автор власноруч підписував книги і ставив автографи з різноманітними побажаннями всім шанувальникам журналістського слова.

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

«Невідома країна» Броніслава Куманського (ФОТО)

«Невідома країна» Броніслава Куманського (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool