Несанкціоновані сміттєзвалища на околицях Кіровограда не повинні з’являтися

Липень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1294 | Коментарі: 0

Прокуратурою області на ім’я Кіровоградського міського голови внесено подання з вимогою вжиття дієвих заходів щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, причин та умов, які допускають їх виникнення. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Документ прокурорського реагування підготовлений за результатами перевірки інформації (в тому числі й читачів тижневика «21-й канал») щодо несанкціонованих звалищ твердих побутових та будівельних відходів на околицях міста Кіровограда. На вимогу Кіровоградського міжрайонного природоохоронного прокурора Державною екологічною інспекцією в області у травні поточного року перевірено стан додержання законодавства про відходи в обласному центрі та виявлено чисельні факти несанкціонованого розміщення сміттєзвалищ та засмічення земельних ділянок на території міста та у його приміських та лісопаркових зонах (Новомиколаївка, Кущівка, Велика Балка, Лелеківка тощо). Встановлено, що всі земельні ділянки, на яких виявлено неконтрольовані звалища відходів, перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Кіровограда та не надані у користування інших осіб. Екологічна інспекція надала міському голові припис з вимогою усунення виявлених порушень. Одначе прийнятих міською радою заходів виявилось недостатньо. Безхазяйні побутові відходи продовжують негативно впливати на природній ландшафт, рослинний та тваринний світ, потребують рекультивації земель тощо.
Додамо, що органами прокуратури Кіровоградщини й надалі проводиться цілеспрямована діяльність, спрямована на усунення порушень вимог законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону земель» та «Про відходи».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool