Неповернутий кредит необхідно задекларувати

Лютий 19, 2014 | Новини | Переглядів: 1028 | Коментарі: 0

У випадку, якщо кредитор (банк) анулює суму боргу платника податку за кредитним договором до закінчення строку позовної давності, то необхідно вважати, що такий кредитор надав платнику податку дохід у вигляді додаткового блага.

При цьому, дохід у вигляді суми анульованого боргу, кредитор (банк) має відобразити в податковій звітності за підсумками звітного періоду, в якому було нараховано такий дохід. При цьому отримувач такого додаткового блага зобов’язаний подати річну податкову декларацію до органу Міндоходів за місцем податкової адреси (проживання), відобразити в ній дохід і самостійно сплатити до 1 серпня року, що настає за звітним, зазначену суму податкового зобов’язання.
Слід нагадати, додаткові блага – це кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються чи надаються платнику податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов’язаний з виконанням обов’язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з такими платником податку (крім випадків, передбачених нормами Податкового кодексу).

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool