Нехтування водіями ПДР призвело до шести ДТП на переїздах Одеської залізниці у 2015 році

Липень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 710 | Коментарі: 0

За шість місяців поточного року на переїздах, розташованих у межах Одеської залізниці, зафіксовано шість випадків дорожньо-транспортних пригод. Основною причиною ДТП є порушення водіями автотранспортних засобів вимог Правил дорожнього руху.

Два випадки ДТП трапилися в межах Одеської області, ще два – у Миколаївській та по одному випадку у Черкаській та Херсонській областях.
Внаслідок ДТП, що сталася 26 квітня 2015 року на залізничному переїзді у межах 277 км перегону Каховка – Заповітне (Херсонська дирекція залізничних перевезень), одна з пасажирів автобусу загинула, ще п’ять – отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Трагедія сталася через порушення водієм рейсового автобусу правил проїзду залізничних переїздів. Водій автобусу виїхав на переїзд, ігноруючи заборонне показання світлової сигналізації та роботу звукової сигналізації, не переконавшись у відсутності рухомого складу на колії і був збитий поїздом.
Крім того, за шість місяців 2015 року черговими на переїздах Одеської залізниці зафіксовано 46 випадків порушень Правил дорожнього руху, з них 23 випадки об’їздів шлагбаумів, при яких пошкоджено десять шлагбаумів, та 23 випадки проїзду заборонного показання сигналу світлофору. По кожному такому випадку залізничники у телефонному режимі оперативно передавали необхідну інформацію черговим працівникам регіональних ДАІ, з подальшим направленням до органів ДАІ 49 листів.
Встановлено, що всі ДТП – наслідок порушення водіями Правил дорожнього руху, зокрема, через виїзд на переїзди при заборонних показаннях сигналів переїзної сигналізації (світлофорна та звукова).
Залізничники закликають водіїв автотранспорту бути уважними та обережними на залізничних переїздах, не ризикувати власним та чужим життям, адже помилки при керуванні на залізничному переїзді становлять серйозну загрозу, тому особиста відповідальність водія та суворе дотримання Правил дорожнього руху поблизу об’єктів залізничної інфраструктури є надзвичайно важливими!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool